Vogels in de tuin

Wilt u uw tuin omtoveren tot een waar vogelparadijs? Kom dan naar ons tuincentrum en ontdek alles wat u nodig heeft om deze prachtige dieren aan te trekken. Bij ons vindt u vogelhuisjes, nestkasten, vetbollen, vogel pindakaas en pinda's en meer! Het broedseizoen begint in maart, dus het is de perfecte tijd om uw tuin klaar te maken voor de komst van de vogels.

Vogels zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, ze spelen ook een belangrijke rol in de bestuiving en verspreiding van zaden, waardoor ze een onmisbaar onderdeel zijn van onze ecosystemen. Bovendien kunnen vogels insectenplagen helpen bestrijden en geluiden en kleuren toevoegen aan uw buitenruimte. Dus waar wacht u nog op?

Kom naar ons tuincentrum Wenninkhof  in Winterswijk-Meddo en ontdek hoe u uw tuin kunt transformeren tot een vogelvriendelijke oase. We verwelkomen u graag en helpen u met al uw vragen over vogels en hoe u ze het beste kunt aantrekken.
 

Het broedseizoen

Nestkastje Capi in de tuin


Het broedseizoen voor de meeste vogels begint in het vroege voorjaar, meestal rond maart of april, en loopt door tot de zomermaanden. Echter, de exacte timing kan verschillen afhankelijk van de soort vogel en de omgevingsfactoren. Het is daarom belangrijk om tijdig nestkasten op te hangen, zodat de vogels voldoende tijd hebben om ze te ontdekken en te gebruiken voor het broeden.

Nestkasten bieden een veilige plek voor vogels om te broeden en hun jongen groot te brengen. Door een nestkast op te hangen, biedt u vogels ook beschutting tegen koude weersomstandigheden en roofdieren. Ons tuincentrum biedt een breed scala aan nestkasten in verschillende maten en vormen, zodat u er zeker een vindt die bij uw tuin past. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste nestkast voor de vogels die in uw omgeving leven en geven u advies over waar deze het beste kan worden opgehangen. Zo draagt u niet alleen bij aan het behoud van de vogelpopulatie, maar kunt u ook genieten van het prachtige schouwspel van jonge vogels die uitvliegen uit hun nest.


Gezond vogelvoer

Vogelvoer en vogels in de tuin.

In ons tuincentrum vindt u een ruime selectie aan verschillende soorten vogelvoer om uw tuin tot een echt vogelparadijs te maken. Of u nu op zoek bent naar vetbollen, vogel pindakaas, pinda's, zonnebloempitten of ander voer, wij hebben het allemaal. Elk type vogelvoer trekt verschillende soorten vogels aan, dus het is belangrijk om te weten welke soorten u in uw tuin wilt verwelkomen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het kiezen van het juiste voer voor de vogels in uw tuin en geven u tips om uw tuin nog aantrekkelijker te maken voor deze mooie dieren.

 

Alles voor meer vogels in uw tuin

Ontdek onze vogelartikelen in ons tuincentrum in Winterswijk-Meddo. Gemakkelijk te bereiken vanuit Santpoort en IJmuiden. Naast nestkasten en verschillende soorten vogelvoer hebben we ook vogelbadjes, voedersilo's en nog veel meer om uw tuin tot een waar vogelparadijs te maken. Onze deskundige medewerkers staan ​​altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste producten voor de vogels in uw tuin en om u advies te geven over hoe u uw tuin nog aantrekkelijker kunt maken voor deze mooie dieren. Kom langs bij ons tuincentrum en maak van uw tuin een vogelparadijs!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment