Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is belangrijk om uw tuin in top conditie te houden. Uw tuin moet er natuurlijk het hele jaar mooi verzorgd bij liggen, maar als u ’s avonds thuiskomt gaat u liever van uw tuin genieten dan erin te werken. Hoveniersbedrijf Wenninkhof in Winterswijk heeft de kennis en het vakmanschap in huis om uw tuin vakkundig te onderhouden en te verfraaien, of het nu gaat om een particuliere tuin of een bedrijfstuin. Wilt u geen omkijken meer hebben naar het onderhoud van uw tuin? In overleg met u maken we een passend onderhoudscontract of komen we voor incidenteel onderhoud graag bij u langs. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Het hele jaar door tuinonderhoud

Goed tuinonderhoud is dus een belangrijke voorwaarde om uw tuin in optimale conditie te houden. Top hoveniers die dit voor u kunnen doen, vindt u bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk. Als u het gehele jaar door verzekerd wilt zijn van een mooie tuin, is deskundig tuinonderhoud geen overbodige luxe. De tuin moet onkruidvrij gehouden worden, de beplanting gesnoeid, hagen geschoren en er moet bemest worden. Oftewel, een tuin leeft en heeft dus verzorging nodig, het hele jaar door. Elk seizoen komt er andere verzorging in uw tuin kijken. Hieronder ziet u een kort overzicht met wat een tuin in een seizoen nodig heeft: 

Tuinonderhoud_Wenninkhof

  • Voorjaar: na de winter gebeurt er in het voorjaar weer van alles in uw tuin. Zo maakt de tuin zich klaar om tot volledige bloei te komen. Daar kan uw tuin zeker wat hulp bij gebruiken. Denk hierbij onder andere aan nieuwe voedingsstoffen door bemesting, meer ruimte door te snoeien én wellicht nieuwe beplanting in de tuin. 
     
  • Zomer: de grote onderhoudsbeurten in uw tuin zijn voornamelijk in het voor- en najaar. In de zomer is het vooral een kwestie van bijhouden. Zo kunnen onze hoveniers uw gazon regelmatig maaien, uw planten voldoende water en voedingsstoffen geven en het nodige snoeiwerk verrichten. Tijdens een lange vakantieperiode gaat de tuin zijn eigen gangetje, in zo'n periode is het zeker verstandig om een vakkundige hovenier te hebben die uw tuin kan bijhouden.
     
  • Najaar: ook in het najaar kan uw tuin weer een goede onderhoudsbeurt gebruiken. Zo gaan onze hoveniers in deze periode aan de slag met het snoeien van struiken, hagen en bomen. Het is belangrijk dat dit goed gebeurdt, omdat de zo beter de winter door komen en ook weer mooi in het voorjaar kunnen bloeien. Daarnaast is het najaar het ideale seizoen om te planten en te herplanten. Het gazon zal ook wat extra aandacht en voeding krijgen.
     
  • Winter: aan het einde van het najaar/het begin van de winter is er een belangrijke beurt: de tuin winterklaar maken. Uw tuin wordt dan klaargemaakt om de winter te overleven en in het voorjaar terug te komen als nooit tevoren. In hartje winter kan er ook wel wat gedaan worden, maar niet veel. Denk aan de bestrating sneeuwvrij maken en planten verzorgen.

Tuinonderhoud_Wenninkhof

Tuinonderhoud door Groencentrum Wenninkhof

Wilt u ook het hele jaar door een mooie tuin? Onze vakkundige hoveniers kunnen dit zeker mogelijkmaken. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Als u meer wilt weten over onze services, kunt u ook eens een kijkje nemen op onze hoveniers pagina en tuinaanleg pagina. Groencentrum Wenninkhof is gelegen in Winterswijk, nabij Zwolle. Wij hopen u graag te mogen verwelkomen in ons groencentrum!