Vijver

Een vijver is een sieraad in uw tuin waarvan u elke dag kunt genieten. Daarnaast creëert een vijver echt sfeer in de tuin. Logisch dat veel mensen daarom graag een vijver in hun tuin willen aanleggen. Wanneer u van plan bent om een vijver te gaan aanleggen, is het verstandig om vooraf over een aantal zaken na te denken. Denk hierbij aan welk soort vijver u zou willen, waar de vijver moet komen en wat de kosten hiervan zijn. Daarnaast kunt u nadenken over extra accessoires in uw vijver zoals ornamenten en verlichting.

Alles voor uw vijver

Wij bieden een breed assortiment aan alles wat u maar nodig heeft voor uw vijver, of de aanleg hiervan. Zo kunt u kiezen uit voorgevormde kunststofvijvers en vijvers die u kunt bekleden met vijverfolie. De folie is in diverse breedtes verkrijgbaar. Voor uitgebreide informatie kunt u bij ons in Winterswijk terecht evenals informatie over pompen en filters. Ook over welke vissen in welke vijver gehouden kunnen worden geven wij u graag advies. Zo hoort een Koikarper niet thuis in een kleine vijver en een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte terwijl de goudvis graag de bodem opzoekt. Daarnaast vindt u bij ons een groot assortiment zuurstof- en waterplanten. Een greep uit ons assortiment:

  • Vijveraanleg en onderhoud: houdt met het bepalen van de plaats van de vijver rekening met de ligging: veel zon is funest voor de vijver, extreme algengroei is het gevolg, het water wordt te warm wat gepaard gaat met vissterfte. De voorgevormde vijver is relatief duur maar makkelijk aan te leggen. Wanneer u kiest voor een vijver van folie dan bent u vrij om te bepalen met welke vorm u gaat werken. Er zijn diverse breedtes folie leverbaar en door middel van een speciale  lijm zijn diverse breedte aan elkaar te lijmen.
  • Ornamenten en verlichting: wanneer u een vijver heeft aangelegd, heeft u waarschijnlijk rekening gehouden met de benodigde elektriciteit voor verlichting of voor de waterpomp. Aan deze pomp kunt u een spuitornament of fontein koppelen. Het assortiment in spuitfiguren is divers. De meeste figuren zijn van metaal, maar ook kunststof, steen en koper zijn veel gebruikte materialen. Met verlichting in en om uw vijver creëert u een sprookjesachtig aanzicht. In combinatie met buitenverlichting krijg je een zeer mooi en bijzonder effect. 
  • Pompen en filters: afhankelijk van de grootte van de vijver kiest u een pomp. In eerste instantie wordt een pomp aangeschaft om het vijverwater in beweging te houden maar ze kunnen ook worden gebruikt voor watervalletjes, een fontein aan te sluiten of het water naar de filter te pompen. Voor een fontein is het belangrijk  te bepalen hoe hoog de pomp het water kan oppompen en het aantal liters dat hij per minuut kan verpompen.
  • Waterplanten: de beste tijd om waterplanten te planten is mei - juni. Het aanbod van de planten is dan groot en het water goed op temperatuur. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver en hebben geen invloed op de waterhuishouding. Daarentegen zijn zuurstofplanten wel belangrijk, zij zuiveren het water en zorgen voor voldoende zuurstof.

Wenninkhof_Vijver

Kom langs bij Wenninkhof in Winterswijk

Wordt u al enthousiast van het idee van een vijver in uw tuin? Wij helpen u maar al te graag om uw wensen te realiseren! Kom eens gezellig bij ons tuincentrum Wenninkhof in Winterswijk langs. Op onze contactpagina kunt u onze exacte locatie en openingstijden vinden.