Grond- en meststoffen

Om uw tuin te onderhouden zijn grond-en meststoffen eigenlijk onmisbaar. Bij Groencentrum Wenninkhof vindt u allerlei soorten grond- en meststoffen waarmee u uw tuin in top conditie houdt. Om uw planten goed te laten groeien is er voldoende voeding nodig. Dit kunnen grond- en meststoffen beiden. Kom daarom eens langs Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk nabij Groenlo om grond- en meststoffen te halen.

Soorten meststoffen

Wilt u ook graag grond- en meststoffen aanschaffen? Er zijn verschillende soorten grond- en meststoffen.  Meststoffen kunnen worden gesplitst in samengestelde en enkelvoudige meststoffen.

  • Enkelvoudige meststoffen: enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. 
     
  • Samengestelde meststoffen: samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt.

Zou u graag advies willen welke meststof het meest geschikt is voor uw tuin? Onze medewerkers in ons groencentrum helpen u maar al te graag. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Grond- en meststoffen_Wenninkhof

In welke periode moet ik bemesten?

De beste periode om uw tuin te bemesten, is in het voorjaar. In deze periode beginnen de planten terug te bloeien en dan kunnen ze wel een duwtje in de rug gebruiken. Hier helpen grond- en meststoffen natuurlijk onder andere bij. Tijdens de zomer zal de groei een zekere vertraging doormaken om in de winter compleet stil te vallen. Om deze reden kunt u het beste geen mest meer geven tijdens de herfst en de winter. De planten zijn op dat moment namelijk in een rustfase en hebben geen nood aan een ‘extra’ stimulans. Wel zijn er een aantal uitzonderingen. Zo is het bijvoorbeeld wel een goed idee om uw gazon het hele jaar door te bemesten.

Grond- en meststoffen_Wenninkhof

Meststoffen kopen in Winterswijk

Heeft u vragen over ons assortiment grond- en meststoffen of andere producten? Kom dan eens langs bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk nabij Groenlo. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen bij de aankoop van de juiste meststoffen voor uw tuin. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Voor ons gehele assortiment met onder andere tuinplanten, potterie en meer, verwelkomen wij u graag in ons groencentrum. Graag tot ziens bij Groencentrum Wenninkhof!