Tuinplanten

Tuinplanten fleuren uw tuin in no-time op. Of u nu groene vingers heeft of juist niet, in elke tuin horen planten en bomen thuis! Als u planten die verschillende bloeiperiodes hebben met elkaar combineert dan heeft u het hele jaar door groen in uw tuin. Wilt u weten welke planten geschikt zijn voor uw tuin? Kom erachter welke planten in het voorjaar en welke planten juist in het najaar bloeien. Wij hebben een breed assortiment aan diverse tuinplanten. Kom eens gezellig bij ons langs in Winterswijk!

Assortiment tuinplanten

Wij hebben een breed assortiment aan verschillende tuinplanten. Zo bieden wij: 

Herfsttuinplanten - Wenninkhof

Combinaties vaste planten

Een combinatie van verschillende planten zal uw tuin een mooie uitstraling geven. Maar welke combinaties passen goed bij elkaar? De onderstaande combinaties zijn in ieder geval eventuele mogelijkheden:

Combinatie voor het aantrekken van bijen en vlinders:

 • Echinacea (Zonnehoed)
 • Geranium (Ooievaarsbek)
 • Sedum (Hemelsleutel)
 • Lavandula (Lavendel)

Combinatie voor een knallend najaar:

 • Celosia
 • Struikheide
 • Hemelse bamboe (Nandina 'Obsessed')
 • Sedum (Herbstfreude)
 • Purperklokje
 • Struikveronica

Combinatie van wuivende siergrassen:

 • Carex (Zegge)
 • Miscanthus (Prachtriet)
 • Calamagrostis (Struisriet)
 • Festuca (Schapengras)

Komt u er niet uit of wilt u meer weten? Wij geven u graag advies.

Struikheide herfst - Wenninkhof

Verzorging tuinplanten

Om uw tuinplanten mooie te houden, vragen de tuinplanten om enige verzorging. U wilt ze natuurlijk beschermen tegen ongedierte en plagen, houvast geven bij het klimmen en de juiste voedingsstoffen geven zodat ze goed kunnen groeien! Ontdek wanneer u uw planten moet snoeien, hoe vaak u tuinplanten het beste water geeft en waar u tuinplanten het beste plant.

In het voorjaar (vanaf begin maart) moeten de meeste vaste planten worden ‘opgeschoond’. Knip alle dode stengels af en haal het dode blad weg. Zorg ervoor dat de nieuwe scheuten niet beschadigd raken. De heggenschaar is hierbij een ideaal stuk gereedschap. Laat wintergroene vaste planten die er nog goed uitzien, met rust. Knip lelijk geworden vaste planten net boven de grond af, ze groeien vanzelf weer mooi en gezond uit. Als een vaste plant het in mei nog niet doet, dan is hij hoogstwaarschijnlijk dood en zal u de plant moeten vervangen. Wilt u tijdens de bloei zo lang mogelijk van veel bloemen genieten? Pluk of knip dan regelmatig uitgebloeide bloemen weg, dit zorgt ervoor dat de vaste plant steeds meer bloemen geeft.

Verzorging tuinplanten - Wenninkhof

Tuinplanten in de winter

In de winter kunt u de meeste vaste planten gewoon in hun bloempot buiten laten staan, mits de bloempot natuurlijk ook wintervast is. De vaste planten in de volle grond beschermt u in de winter het beste door de border pas in het voorjaar op te ruimen. De dode plantendelen beschermen de bodem namelijk tegen de vorst. Verspreid in de winter of het vroege voorjaar een laagje compost tussen de vaste planten. Dat is goed voor de structuur van de grond en bovendien houdt compost veel vocht vast. U kunt ook wat gemengde organische meststoffen knnen toevoegen om de vaste planten te voeden.

Tuinplanten kopen

Bent u ook van plan om mooie tuinplanten aan te schaffen? Of zou u graag eest even wat inspiratie willen opdoen? Kom dan gezellig langs bij ons tuincentrum in Winterswijk. Naast tuinplanten hebben wij namelijk nog veel meer. Zo bieden wij potterie, gereedschap, tuinhuizen en meer! Kijk op onze contactpagina voor onze exacte locatie en openingstijden. Wij hopen u gauw te kunnen verwelkomen in ons groencentrum!

Plan uw route