Tuinplanten

Welk seizoen het ook is, tuinplanten fleuren uw tuin altijd op. Of u nu groene vingers heeft of juist niet, in elke tuin horen planten, struiken, heesters en bomen thuis! Combineer tuinplanten met verschillende bloeiperiodes met elkaar om zo het hele jaar door te genieten van planten en bloemen in uw tuin. Wilt u weten welke tuinplanten geschikt zijn voor uw tuin? Kom erachter welke planten in het voorjaar en welke planten juist in het najaar bloeien. Wij hebben een breed assortiment aan diverse tuinplanten. Kom eens gezellig bij ons langs in Winterswijk!

Assortiment tuinplanten

Wij hebben een breed assortiment aan verschillende tuinplanten. Zo bieden wij: 

 

Bloembollen en zaden

 

 

Klimplanten

 

Bomen, heesters en coniferen

 

Vaste planten

 

Eénjarigen en kuipplanten

 

Groente- en kruidenplanten

 

Rozen

 

Siergrassen

 

Zomerplanten - Wenninkhof

Combinaties vaste planten

Een combinatie van verschillende planten geeft uw tuin een mooie uitstraling. Maar welke combinaties passen goed bij elkaar? Onderstaande combinaties zijn perfecte mogelijkheden. Kies welke combinatie bij u past.

Combinatie voor het aantrekken van bijen en vlinders

 • Echinacea (Zonnehoed)
 • Geranium (Ooievaarsbek)
 • Sedum (Hemelsleutel)
 • Lavandula (Lavendel)

Combinatie voor een knallend najaar

 • Celosia
 • Struikheide
 • Hemelse bamboe (Nandina 'Obsessed')
 • Sedum (Herbstfreude)
 • Purperklokje
 • Struikveronica

Combinatie van wuivende siergrassen

 • Carex (Zegge)
 • Miscanthus (Prachtriet)
 • Calamagrostis (Struisriet)
 • Festuca (Schapengras)

Komt u er niet uit of wilt u meer weten? Wij geven u graag advies.

Neem contact met ons op

 

 

Tuinplanten zomer - Wenninkhof

Verzorging tuinplanten

Om uw tuinplanten mooi te houden, vragen ze wel om enige verzorging. U wilt ze natuurlijk beschermen tegen ongedierte en plagen, houvast geven bij het klimmen en de juiste voedingsstoffen geven zodat ze goed groeien! Wij geven informatie over wanneer u planten moet snoeien, hoe vaak u tuinplanten het beste water geeft en waar u tuinplanten het beste plant.

Tuinplanten snoeien

In het voorjaar (vanaf begin maart) moeten de meeste vaste planten worden ‘opgeschoond’. Knip alle dode stengels af en haal het dode blad weg. Zorg ervoor dat de nieuwe scheuten niet beschadigd raken. De heggenschaar is hierbij een ideaal stuk gereedschap. Laat wintergroene vaste planten die er nog goed uitzien, met rust. Knip lelijk geworden vaste planten net boven de grond af, ze groeien vanzelf weer mooi en gezond uit. Als een vaste plant het in mei nog niet doet, dan is hij hoogstwaarschijnlijk dood en zal u de plant moeten vervangen. Wilt u tijdens de bloei zo lang mogelijk van veel bloemen genieten? Pluk of knip dan regelmatig uitgebloeide bloemen weg, dit zorgt ervoor dat de vaste plant steeds meer bloemen geeft.

Verzorging tuinplanten - Wenninkhof

Tuinplanten in de winter

In de winter kunt u de meeste vaste planten gewoon in hun bloempot buiten laten staan, mits de bloempot natuurlijk ook wintervast is. De vaste planten in de volle grond beschermt u in de winter het beste door de border pas in het voorjaar op te ruimen. Dode plantenresten beschermen de bodem namelijk tegen vorst. Verspreid in de winter of het vroege voorjaar een laagje compost tussen uw vaste planten, dat is goed voor de structuur van de grond en bovendien houdt compost veel vocht vast. Bij Wenninkhof hebben we ook boomschors en houtsnippers om de bodem te bedekken en planten te beschermen. Voeg ook wat gemengde organische meststoffen toe om vaste planten te voeden in de winter.

Tuinplanten kopen

Wilt u ook mooie tuinplanten aanschaffen voor uw tuin? Of wilt u graag eest even wat inspiratie opdoen? Kom dan gezellig langs bij ons groencentrum in Winterswijk. Naast tuinplanten hebben wij nog veel meer, zo bieden wij potterie, gereedschap en meer! Kijk op onze contactpagina voor onze exacte locatie en openingstijden. Wij hopen u gauw te kunnen verwelkomen in ons groencentrum!

Bekijk onze openingstijden