Eénjarigen en kuipplanten

Eénjarigen en kuipplanten  staan gezellig in uw tuin en vormen een mooie opvulling. Naast tuinplanten heeft groencentrum Wenninkhof nog genoeg andere manieren om uw tuin vol en gezellig te maken. Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. De naam verklapt het al, maar u geniet slechts één jaar van deze planten. Is het dan niet de moeite waard om deze planten in uw tuin te planten? Zeker wel! Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomer lang mooi in een balkonbak of gewoon in de vaste grond. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Benieuwd naar onze éénjarige planten? Kom langs in ons tuincentrum of bel ons op 0543-569302 voor een plantkundig advies.

Kuipplanten

De meeste kuipplanten komen uit de landen rond de Middellandse Zee. Wellicht kent u de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia, deze kruipers komen allemaal uit de zonovergoten zuiderlijke buren. Wil dat zeggen dat deze planten niet gedijen in ons natte kikkerklimaat? Zeker niet! Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze op een zonnige plek in de tuin. Houd er wel rekening meer dat deze kruipers in het najaar weer naar binnen moeten. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende, denk bijvoorbeeld aan de zolder of de werkkamer. Geef kruipplanten in het najaar weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Kuipplant - Wenninkhof

Éénjarige tuinplanten

Geniet maandenlang van éénjarige planten in de tuin. Deze showstoppers geven prachtige kleuren en geven uw tuin een compleet andere look. Bij Groencentrum Wenninkhof vindt u vanaf het voorjaar allerlei soorten éénjarige tuinplanten. Sommige vroegbloeiende tuinplanten zoals de madeliefjes, oftewel Bellis perennis, geven uw tuin vroeg in eht jaar al knallende kleuren. Laat de saaie wintertuin achter u en voeg kleur toe in de tuin. Bij ons vindt u onder andere:

  • Geranium
  • Begonia
  • Lobelia
  • Margriet
  • Violen
  • Petunia

Eenjarige tuinplanten - Wenninkhof

 

Romantisch, kleurrijk of modern? Voor elke tuin zijn er passende bloeiers!

Wilt u uw tuin een lieflijke touch geven? Eenjarige zomerbloeiers kunnen hier goed bij helpen. Denk eens aan een combinatie van pastelkleurige bloemen, bijvoorbeeld roze petunia's gecombineerd met lila lobelia's. Voeg daar de witte bacopa aan toe en u heeft een prachtige, romantische combinatie. Wilt u het nog wat romantischer maken? Kies dan voor een pot met een vintage uitstraling, zoals een terracotta pot. Een simpele witte plantenbak is natuurljk ook altijd goed!

Knallen met kleur

Als u juist houdt van een kleurrijke tuin, kunt u kiezen voor een combinatie van heldere en contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld oranje afrikaantjes met roze surfinia's en paarse scaevola's. Kies voor een kunststof pot in een opvallende kleur om deze combinatie extra kracht bij te zetten. Hoe kleurrijker, hoe vrolijker!

Rustig, maar krachtig

Mag het van jou wat minder opvallend? Dan kunt u gaan voor een minimalistische combinatie met strakke lijnen en eenvoudige kleuren. Kies bijvoorbeeld voor de witte solanum met paarse lavendel. Subtiel, maar toch aanwezig. Zet deze combinatie in een strakke pot en u heeft een prachtige, eigentijdse uitstraling.

 

 

Groencentrum Wenninkhof voor al uw éénjarigen en kuipplanten 

Kom langs in ons tuincentrum in Winterswijk, ons groencentrum biedt veel ruimte en een grote keuze aan verschillende planten. Kies voor éénjarigen om deze zomer knallende kleuren in uw tuin te laten zien. Gaat u voor een kuipplant of plant u toch liever eenjarigen in de grond. Hang een hangmand op met verschillende eenjarigen, als petunia's en lobelia's. Wat uw keuze ook is, bij groencentrum Wenninkhof helpen we u graag verder. Wij vervullen uw tuinwensen! Bezoek ons tuincentrum of bel voor advies naar  0543-569302

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten