Rozen

Rozen zijn één van de mooiste planten voor in de tuin. Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers en klimrozen. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uit zichzelf niet hechten aan muren en pergola's.

Rozen_Wenninkhof

Rozen planten

Als u een roos wilt aanschaffen is het natuurlijk wel handig om te weten hoe u deze het best kunt bevestigen in uw tuin. Hierbij een aantal handige tips die hierbij van pas komen:

  • Bindband en binddraad: hiermee maak je eenvoudig stengels vast aan palen, stokken en klimrekken. Het is verkrijgbaar in verschillende sterktes en diktes en laat voldoende ruimte over voor de plant om te groeien.
  • Bindband met rattenstaartsluiting: ook bedoeld om planten aan palen, stokken en klimrekken te binden en te laten groeien. Door de handige rattenstaartsluiting kun je het ook zo weer losmaken én hergebruiken.
  • Rubberband: dit is een stuk steviger en draai je gemakkelijk om dikke palen en takken heen.
  • Wikkeldraad: dit speciale draad kun je gebruiken om twijgen vast te knopen en ze op hun plek te houden, ook op iets grotere afstand.
  • Draadspanset: in plaats van een klimrek plaatsen kun je ook draden spannen om de klimplanten langs te laten groeien. Dit is bedoeld voor rankende klimmers zoals clematis. Zet de ranken eventueel vast met wat spandraad en de stengel met bindband.

Houd er rekening mee dat veel rozen in de voorzomer beginnen aan een groeispurt, waarna ze eind juni bloemknoppen beginnen te vormen en minder snel gaan groeien. Kijk in deze periode om de twee weken of de stengels wel voldoende houvast hebben en let op dat de twijgen niet afgekneld worden. Heb je vragen over hoe u uw roos het best kunt begeleiden? Vraag het dan gerust aan een van onze medewerkers in ons groencentrum in Winterswijk-Meddo.

Rozen kopen

Bent u ook van plan om rozen aan te schaffen? Of zou u graag eest even wat inspiratie willen opdoen? Kom dan gezellig langs bij ons tuincentrum in Winterswijk. Naast rozen hebben wij namelijk nog veel meer verschillende soorten tuinplanten. Zo bieden wij bomen, heesters en coniferen, éénjarigen, kuipplanten en kruiden en bloembollen en zaden. Kijk op onze contactpagina voor onze exacte locatie en openingstijden. Wij hopen u gauw te kunnen verwelkomen in ons Groencentrum! Kom gerust eens langs om ons uitgebreide assortiment te bekijken.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten