Bloembollen en zaden

Heeft u alweer zin om lekker in uw tuin aan de slag te gaan met bloembollen en zaden? Dan bent u bij Wenninkhof in Winterswijk-Meddo aan het juiste adres om uw bloembollen en zaden in te slaan! Wij bieden een breed assortiment aan bloembollen en zaden. Bent u ook benieuwd naar onze producten? Kom dan snel bij ons langs.

Bloembollen en zaden bij Wenninkhof

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.
De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.


Populaire bloembollen

Een aantal populaire bloembollen zijn hierboven al even kort genoemd. In ons Groencentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Ook hebben wij veel verschillende soorten bloembollen. Dit zijn de meest populaire soorten:

  • Tulpen: Tulpen zijn wereldberoemd! Vooral de enkele tulp, die mooi is in haar eenvoud en voor het ultieme lentegevoel zorgt, kent natuurlijk iedereen. Met de juiste verzorging kan je lang plezier hebben van de Tulp. De Tulp is er in allerlei verschillende soorten kleuren.
  • Hyacinten: voor veel geur en kleur is de Hyacint de perfecte plant. In de tuin kunnen ze zo’n 25 centimeter hoog worden. Ze bloeien in de periode van april/mei. Naast de Tulp is ook de Hyacint verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.
  • Narcissen: de Narcis is een vaste plant. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Op een plekje dat ze bevalt zullen ze dus jarenlang, voorjaar na voorjaar bloeien.

Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. 
Bloembollen en zaden_Wenninkhof

Bloembollen en zaden kopen bij Groencentrum Wenninkhof

Bent u al helemaal enthousiast geworden en wilt u het liefst zo snel mogelijk aan de slag? Dan bent u bij Wenninkhof  van harte welkom! Laat u inspireren in ons groencentrum! Onze medewerkers geven u graag advies over welke bloembollen het best bij u passen. Woont u in de buurt van Winterswijk-Meddo, Zwolle, Kotte of Woold? Kom dan eens gezellig bij ons langs! Op onze contactpagina kunt u onze exacte locatie en openingstijden vinden.

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten