Tuingeluk

Tuingeluk

Uw Tuingeluk staat bij ons voorop

Ervaart u Tuingeluk in uw tuin? Het klinkt zo logisch en voor ons is dat het ook. Het goede tuingevoel zou niemand mogen missen. En dus doen we er alles aan om dat bij al onze opdrachtgevers te bewerkstelligen. Belangrijke uitgangspunten zijn een creatief ontwerp en een gedegen, duurzame aanleg. Wij vertalen zoveel mogelijk van uw wensen in de praktijk vertaald. Toch zijn we er dan nog niet. Een paar jaar geleden bedachten we met een aantal collega-hoveniers en De Tuinen van Appeltern de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk.

Appeltern Tuinen voor tuingeluk

Onbewust werkten we feitelijk al langer volgens die voorwaarden, maar hadden we ze nooit expliciet benoemd. Omdat we in het collectief van De Tuinen van Appeltern iets wilden doen voor elke tuinbezitter in Nederland, hebben we destijds onze basisvoorwaarden wereldkundig gemaakt. Zoals gezegd, wij hielden altijd al rekening met deze richtlijnen. Toch kunnen we ons voorstellen dat u er meer over wil lezen. We verwijzen u dan ook graag naar onze website www.tuingeluk.nl. Hier downloadt u ook het boekje 'Tuingeluk'

Tuingeluk_Groencentrum Wenninkhof

De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk

  • Een goede verhouding tussen groen en verharding: van nature willen wij onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten wij er middenin. Toch vergeten we deze behoefte bij het inrichten van de tuin. 
  • Een combinatie van hoog en laag: een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger dan 90 cm moeten zijn. 
  • Rust en privacy, dan bent u op uw gemak: een tuin is als een huis, een plekje waar u zich geborgen en veilig voelt. 
  • Niet meer tuinwerk dan u zou willen: de tuin mag niet meer inspanning van u vragen dan u bereid bent om te geven en u hoeft er helemaal geen groene vingers voor te hebben. 

Tuingeluk_Groencentrum Wenninkhof

Vind uw tuingeluk bij Groencentrum Wenninkhof

Bent u nog op zoek naar uw ultieme tuingeluk? Bij Groencentrum Wenninkhof helpen onze hoveniers u om uw tuingeluk te vinden. Daarnaast bieden we in ons groencentrum allerlei producten om uw tuin helemaal op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan tuinplanten, potterie en graszoden. Kom eens gezellig bij ons langs in Winterswijk-Meddo. Onze medewerkers helpen u natuurlijk al te graag om uw droomtuin te realiseren en zo vindt u uiteindelijk ook uw ultieme tuingeluk.