Tuingeluk

Tuingeluk

Jouw Tuingeluk staat bij ons voorop

Ervaart u Tuingeluk in uw tuin? Het klinkt zo logisch en voor ons is dat het ook. Het goede tuingevoel zou niemand mogen missen. En dus doen we er alles aan om dat bij al onze opdrachtgevers te bewerkstelligen. Belangrijke uitgangspunten zijn een creatief ontwerp en een gedegen, duurzame aanleg. Zoveel mogelijk van jouw wensen moeten daarbij door ons in de praktijk vertaald worden. Toch zijn we er dan nog niet. Een paar jaar geleden bedachten we met een aantal collega hoveniers en De Tuinen van Appeltern de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk.

Onbewust werkten we feitelijk al langer volgens die voorwaarden, maar hadden we ze nooit expliciet benoemd. Omdat we in het collectief van Dutch Quality Gardens en De Tuinen van Appeltern iets wilden doen voor elke tuinbezitter in Nederland, hebben we destijds onze basisvoorwaarden wereldkundig gemaakt. Zoals gezegd, wij hielden altijd al rekening met deze richtlijn. Toch kunnen we ons voorstellen dat je er meer over wilt lezen. We verwijzen we je dan ook graag naar onze website www.tuingeluk.nl.  Hier kunt u ook het boekje 'Tuingeluk' downloaden

Tuingeluk_Groencentrum Wenninkhof

De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk

  • Een goede verhouding tussen groen en verharding: van nature willen wij onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten wij er middenin. Toch wordt deze behoefte vergeten bij het inrichten van de tuin. 
  • Een combinatie van hoog en laag: een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger dan 90 cm. moeten zijn. 
  • Rust en privacy, dan bent u op uw gemak: een tuin is als een huis, een plekje waar u zich geborgen en veilig voelt. 
  • Niet meer tuinwerk dan u zou willen: de tuin mag niet meer inspanning van u vragen dan u bereid bent om te geven en u hoeft er helemaal geen groene vingers voor te hebben. 

Tuingeluk_Groencentrum Wenninkhof

Vind uw tuingeluk bij Groencentrum Wenninkhof

Bent u nog op zoek naar uw tuingeluk? Bij Groencentrum Wenninkhof kunnen onze hoveniers u helpen om uw tuingeluk te vinden. Daarnaast bieden we in ons groencentrum allerlei producten om uw tuin helemaal op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan tuinplanten, potterie en graszoden. Kom eens gezellig bij ons langs in Winterswijk. Onze medewerkers helpen u natuurlijk maar al te graag om uw droomtuin te realiseren, en zo natuurlijk ook uw tuingeluk.