Tuingeluk

Tuingeluk

Jouw Tuingeluk staat bij ons voorop.

Het klinkt zo logisch en voor ons is dat het ook. Het goede tuingevoel zou niemand mogen missen. En dus doen we er alles aan om dat bij al onze opdrachtgevers te bewerkstelligen. Belangrijke uitgangspunten zijn een creatief ontwerp en een gedegen, duurzame aanleg. Zoveel mogelijk van jouw wensen moeten daarbij door ons in de praktijk vertaald worden. Toch zijn we er dan nog niet. Een paar jaar geleden bedachten we met een aantal collega hoveniers en De Tuinen van Appeltern de vier basisvoorwaarden voor Tuingeluk.

Onbewust werkten we feitelijk al langer volgens die voorwaarden, maar hadden we ze nooit expliciet benoemd. Omdat we in het collectief van Dutch Quality Gardens en De Tuinen van Appeltern iets wilden doen voor elke tuinbezitter in Nederland, hebben we destijds onze basisvoorwaarden wereldkundig gemaakt.

Zoals gezegd, wij hielden altijd al rekening met deze richtlijn. Toch kunnen we ons voorstellen dat je er meer over wilt lezen. We verwijzen we je dan ook graag naar onze website www.tuingeluk.nl  

We sturen je op verzoek ook graag het boekje ‘Tuingeluk’ toe!

De vier basisvoorwaarden voor tuingeluk

* Een goede verhouding tussen groen en verharding

van nature willen wij onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten wij er middenin. Toch wordt deze behoefte vergeten bij het inrichten van de tuin. 

* Een combinatie van hoog en laag

Een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplanting zou dan ook hoger dan 90 cm. moeten zijn. 

* Rust en privacy, dan bent u op uw gemak

Een tuin is als een huis, een plekje waar u zich geborgen en veilig voelt. 

* Niet meer tuinwerk dan u zou willen

De tuin mag niet meer inspanning van u vragen dan u bereid bent om te geven en u hoeft er helemaal geen groene vingers voor te hebben.