Potterie

Bent je op zoek naar potterie? Dan ben je bij Groencentrum Wenninkhof aan het juiste adres. Planten in bloempotten en bloembakken hebben iets betere verzorging nodig dan bijvoorbeeld planten in de grond. De keuze in potten en manden is bij ons tuincentrum in Winterswijk, Meddo erg groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in bijvoorbeeld de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit wel veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed door gebakken. In de wintermaanden kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Vraag daarom eens deskundig advies aan onze medewerkers. Ben je op zoek naar een pot voor een kale kamer- of tuinplant of een plant die je wilt verpotten? Dan ben je bij tuincentrum Wenninkhof aan het juiste adres.  

Wij hebben onder andere de volgende potten in ons assortiment:

  • Terracotta potten 
  • Geglazuurde potten
  • Kunststof potten
  • Potten van glas

Potterie_Wenninkhof

Van terracotta tot kunststof: kies uit een ruim aanbod potten

We hebben een ruim assortiment potten waarmee jij je plant en jouw interieur, terras of balkon extra mooi tot zijn recht kan laten komen. Van unieke terracotta potten in natuurlijke en felle kleuren tot makkelijk verplaatsbare, lichtgewicht kunststof potten. Elke bloempot is natuurlijk anders, niet enkel qua grootte, vorm en materiaal maar ook qua textuur. Kom eens langs Groencentrum Wenninkhof en bekijk ons assortiment aan potterie en kies de pot die past bij jouw woonstijl en plant.

Verzorging planten in diverse potten

Planten in verschillende potten en afgesloten bakken hebben een betere, meer nauwkeurige verzorging nodig dan bijvoorbeeld planten in de grond. Planten in de grond reguleren namelijk veel meer zelf de hoeveelheid water die ze opnemen en planten in potten die teveel water krijgen, kunnen dit jammer genoeg niet kwijt. Hetzelfde geldt ook voor plantenvoeding. Let dus goed op bij het geven van water en voeding, zodat je de planten in potten niet verzuipt.

Manden en zink?

Manden en zinken potten geven weer een compleet andere uitstraling ten opzichte van geglazuurde potten en terracotta potten. Mandwerk zorgt bijvoorbeeld voor een meer landelijke sfeer, van boerderij tot aan de wat strakkere Riverdale-look. Zinkwerk past hier uiteraard erg goed bij. Zo kun je jouw terras met wat nieuwe manden en zinken potten in een mum van tijd omtoveren in een compleet nieuwe stijl! Waar wacht je nog op? 

Potterie aanbod in Winterswijk

Zoals je merkt, zijn er vele keuzes te maken en vele soorten beschikbaar in ons potterie assortiment. Van klein naar groot, van kunststof naar terracotta, van kleurrijk naar wit of zwart. Wij hebben zeker een pot voor jou! Kom daarom eens langs bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk, onze medewerkers jou kunnen adviseren je maar al te graag. 

Hangplanten? Hang planten op!

Je kunt een kamerplant of plant in een pot ergens in een hoek of op een tafeltje zetten, maar je kunt jouw plant ook creatief ophangen in een leuke hangpot. Hiermee kun je jouw interieur een speelse uitstraling geven! Daarnaast is het ook leuk om jou meest gebruikte kruidenpotjes op te hangen in de keuken. Hiermee wordt jouw eigen ''Urban Jungle'' gecreëerd. Bekijk hier ook meer woonaccessoires om je interieur een extra boost te geven! Wij hopen je snel eens te zien bij Groencentrum Wenninkhof! Onze openingstijden kunt u vinden op de contactpagina