Plagen in de tuin

Heeft u ook wel eens een plaag gehad in de tuin? Onder deze categorie valt bijvoorbeeld een mollenplaag die de hele tuin verandert in een knollenveld of een wespenplaag die de schuur terroriseert. Ook mieren die uit alle hoeken te voorschijn komen tot het aanrecht toe horen hier bij. Tevens kunnen katten voor een hoop ergernis zorgen omdat ze meestal hun behoefte doen in andermans tuin. Dat geldt gelukkig in mindere mate voor honden. Allemaal plagerijen waar men niet vrolijk van wordt maar waar gelukkig ook op biologisch gebied goede bestrijdingsmiddelen voor zijn ontwikkeld. 

Plagen in de tuin_Wenninkhof

Meest voorkomende tuinplagen

Er zijn veel verschillende soorten ziekten en plagen in de tuin. Gelukkig is er voor bijna elke plaag wel een juiste oplossing te vinden. Dit zijn de meest voorkomende tuinplagen:

  • Slakken: slakkenbestrijding in uw tuin is bijna altijd wel noodzakelijk. Zo hebben slakken sterke voorkeuren voor bepaalde planten. Bijvoorbeeld Hosta's. Wel is het zo dat egels en vogels dol zijn op slakken. In een natuurlijke tuin, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, zullen deze dieren er dan ook aan bijdragen dat er geen echte plagen in uw tuin ontstaan. 
     
  • Mieren: mieren kunnen erg vervelend zijn. Ze hebben maar een kleine ingang nodig om binnen in uw huis te komen. En dit doen ze dan ook erg graag! Deze plaag komt dus vooral van buiten naar binnen. Zo lopen er snel mieren in de keuken. Dit komt voornamelijk omdat mieren vaak afkomen op voedsel. Om de mieren te bestrijden kunt u beginnen met het tijdig opruimen van voedselresten. Als dat het probleem niet oplost kunnen mierenlokdoosjes een uitkomst bieden. Deze zou u ook buiten kunnen neerzetten. 
     
  • Bladluis: bladluizen wilt u natuurlijk ook voorkomen. Deze plaag komt vooral voor op rozen en fruitbomen, maar kunnen eigenlijk op elke plant voorkomen. Bladluizen kunnen zorgen voor bladvervorming en een verminderde groei. Om u even gerust te stellen: het bestrijden van deze bladluizen is gelukkig niet heel moeilijk. Wij bieden diverse producten om deze plaag te bestrijden.

Tuinplagen_Wenninkhof

Los uw plaag op!

Heeft u een vervelende plaag in u w tuin? Kom dan naar Groencentrum Wenninkhof. Wij geven u maar al te graag advies over hoe u het beste uw plaag in de tuin kunt oplossen! Naast bestrijdingsmiddelen hebben wij natuurlijk nog veel meer producten in ons tuincentrum. Denk bijvoorbeeld aan tuinplanten, gereedschap en tuinhuizen. Kom daarom eens gezellig langs in ons tuincentrum! Onze exacte locatie en openingstijden kunt u vinden op onze contact pagina