Gazon

U wilt toch ook dat uw gazon in de tuin er mooi uit ziet? Van mooi groen gras wordt iedereen vrolijk! Alleen al de geur van een vers gemaaid gazon doet veel mensen goed. Wilt u ook een mooie groene grasmat in uw tuin? Dat kan best, maar kies dan wel voor een grassoort die bij uw tuin past. Wilt u een gazon waar de kinderen op kunnen ravotten, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde.

Voordelen graszoden

Graszoden hebben zeker een aantal voordelen! Zo zijn graszoden relatief goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld bodembedekkers zoals natuursteen, baksteen of hout. Andere voordelen zijn:

  • Graszoden zijn eenvoudig en snel te leggen.
  • Er zijn grasmatten die erg zacht zijn, zodat u hier lekker op kan zitten of kinderen op kunt laten spelen.
  • Het is niet moeilijk om allerlei vormen in uw tuin te bedekken met gras.
  • Graszoden spelen een belangrijke rol in de sfeer van uw tuinontwerp. Zo past gras bij verschillende tuinstijlen en kan je ook heel creatief zijn met gras.
  • Met graszoden ziet uw tuin er binnen een korte tijd er piekfijn uit.

Onze graszoden zijn kant en klare grasmatten die in korte tijd geplaatst kunnen worden. Het voordeel van graszoden ten opzichte van graszaad is dat er direct een dichte grasmat ontstaat. Onkruid krijgt hierdoor bijna geen kans. Bovendien kan men in het algemeen 3 weken na het leggen van de graszoden intensief gebruik maken van de grasmat. Gezaaid gras vergt daarnaast ook veel groeitijd. Daarnaast heeft onkruid meer kans en bestaat er de kans dat vogels het graszaad weg pikken. Hierdoor kan er een ongelijke verdeling van gras ontstaan in uw nieuwe gazon. Een grasmat is dus ideaal.       

Gazon_Wenninkhof

Verzorging gazon

Graszoden kunnen in uw tuin in elke vorm of patroon worden gelegd. Om uw graszoden mooi te houden is een goede verzorging belangrijk. Een grasveld heeft namelijk onderhoud nodig om er het hele jaar van kunnen te genieten en er netjes uit te zien. Het is daarom belangrijk om tijdens het groeiseizoen vaak te maaien met opvangbak, soms tweemaal in de week. Ander onderhoud zoals het inzaaien van kale plekken, verwijderen van blad in het najaar, bemesten, beluchten, water geven en verticuteren zorgt ervoor dat de graszoden er goed uit blijven zien. Voor mensen met een drukke baan kan het onderhouden van een gazon wel eens te veel werk zijn. Schakel dan eventueel een tuinman in als u toch van een mooie grasmat wilt genieten. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin.

Gazon_Wenninkhof

Grasmat kopen in Winterswijk

Bent u ook van plan om grasmatten aan te schaffen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met al uw vragen en geven u natuurlijk advies. In ons tuincentrum in Winterswijk vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: DCM Gazonmeststoffen, Onkruidbestrijding voor het gazon, strooiwagens en meer. Maar ook kunt u bij ons terecht voor een DCM Grondtest. Graag tot ziens in ons tuincentrum, dé graszoden specialist van Winterswijk met alles voor een mooi gazon!