DCM Gazonmeststoffen

Met DCM Gazonmeststoffen zorgt u het hele jaar door voor een groen en gezond gazon. Een diepgroene grasmat zonder kale plekken, dat wilt u toch ook? Dankzij het 'jaarrond diepgroen' adviesprogramma van DCM geniet u met slechts drie bemestingen een heel jaar van een groen gazon. Uw gazon is vitaal, sterk en bestand tegen extreme weersomstandigheden, spelende kinderen en huisdieren. Bij Wenninkhof in Winterswijk-Meddo verkopen we deze drie topproducten voor een groene grasmat. Kom langs en geef uw gazon een gezondheidsboost.

DCM Groen-Kalk®; De winterkuur voor het gazonDCM Groen Kalk - Wenninkhof

Voordat u start met bemesten is het verstandig het gazon eerst te bekalken. Kalk is dé gezondheidskuur voor een gazon. Tijdens de wintermaanden kan de pH-waarde namelijk gedaald zijn door de winterse weersomstandigheden. Als gevolg van een te lage pH-waarde kunnen de aanwezige voedingsstoffen niet snel worden opgenomen door de plant. DCM Groen-Kalk® stelt deze zuurtegraad bij zodat planten weer alle voedingsstoffen optimaal opnemen. Bovendien bevat DCM Groen-Kalk® 15% magnesium wat zorgt voor een frisgroene kleur.

DCM Meststof Gazonstart; De boost in het voorjaar voor uw gazon

DCM Meststof Gazonstart is de perfecte kickstart voor een snel groen gazon. Na de winter ontstaat al gauw een vaal en gelig gazon. Maar geen paniek: deze vale en gele plekken lapt u zo weer op. DCM Meststof Gazonstart krijgt uw gazon weer groen binnen 1-2 weken. DCM Meststof Gazonstart geeft het gazon weer een gezonde kleur. Dit komt door de weldoordachte samenstelling, wat zorgt voor een zeer snelle en eveneens langdurige werking. DCM Meststof Gazonstart is ook zeer geschikt voor de toepassing na het verticuteren, na een lange droogteperiode of na het doorzaaien.

DCM Gazonmeststof; Zomers genieten zonder extra maaibeurten

Na 100 dagen is het tijd om het gazon een nieuwe voedingsbeurt te geven. Nu denk u wellicht: “O nee, bemesten betekent extra maaien?" Dat hoeft niet met DCM Gazonmeststof. Deze voeding zorgt ervoor dat het gazon de hele zomer door diepgroen en sterk blijft. Zo is de grasmat goed bestand tegen hevige betreding van spelende kinderen, huisdieren of stoelen en handdoeken op het gazon. De traagwerkende meststof geeft bovendien zijn voeding gecontroleerd vrij waardoor de kans op verbranding veel kleiner is en uw gazon geen extra maaibeurten nodig zal hebben.

DCM Gazonmeststof Najaar; Sterk en stevig het najaar in

In de winter is een gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Wanneer het najaar start is het dan ook nodig om het gazon een derde keer voeding te geven. Doe dit met DCM Gazonmeststof Najaar en u geniet al snel van drie voordelen:

  • Het gazon gaat sterk, diepgroen en afgehard de winter in, bestand tegen vorst en betreding.
  • Een sterke dichte grasmat laat geen ruimte voor mosvorming en dat scheelt een hoop werk in het voorjaar.
  • Door nu een derde voedingsbeurt te geven, komt uw gazon veel beter de winter door en komt hij er zodoende ook beter uit. U merkt hoe dan ook het verschil!

DCM Meststof Gazon Pur®; Mos verwijderen uit je gazonDCM Gazon Pur - Wenninkhof

Bij mos in het gazon kiest u zowel in het voorjaar als in het najaar voor DCM Meststof Gazon Pur®. Deze gazonmeststof voedt jouw gazon voor 100 dagen en werkt indirect tegen mos via de wortels. En dit zonder kans op vlekken op tegels of kleding. Na een paar dagen ziet u al verschil: het mos verkleurt, wordt geel en sterft af. Na drie weken verdwijnt het dode mos tijdens een verticuteerbeurt gemakkelijk. Bovendien beschermt DCM Meststof Gazon Pur® uw grasmat tegen droogte, vorst en betreding.

Tip: Heeft u kale plekken in het gras of een mager gazon? Gebruik dan DCM Graszaad Riparo® Plus. Dit graszaad is ideaal voor het herstellen of doorzaaien van bestaande sport- en speelgazons. De unieke samenstelling van grastypes kiemt het zeer snel en door de toevoeging van organische meststof rijk aan fosfor wordt de beworteling verbeterd. 

Koop DCM Gazonmeststoffen bij Wenninkhof

Groencentrum Wenninkhof verkoopt vele producten van het topmerk DCM. Bescherm, onderhoud en behoud uw gazon en geef uw gazon regelmatig een gezondheidsboost. Twijfelt u over welk product u nodig heeft? Kom langs in Winterswijk-Meddo en vraag advies aan onze groenspecialisten. Ons team heeft veel kennis over gazons aanleggen, onderhouden en herstellen. Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina. Wilt u meer weten over het aanleggen van een gazon? Of over het onderhouden van een gazon. Kom langs en ontdek alles over een groene grasmat in de tuin. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon