DCM Gazonmeststoffen

Dankzij het 'jaarrond diepgroen' adviesprogramma van DCM geniet je met slechts 3 bemestingen een heel jaar van een groen gazon. Je gazon is vitaal, sterk en bestand tegen extreme weersomstandigheden, spelende kinderen en huisdieren. 

DCM Groen-Kalk®; De winterkuur voor het gazon

Voordat je start met bemesten is het verstandig het gazon eerst te bekalken. De gezondheidskuur voor het gazon. Tijdens de wintermaanden kan de pH namelijk gedaald zijn door de winterse weersomstandigheden. Als gevolg van een  te lage pH waarde  kunnen de aanwezige voedingsstoffen niet vlot worden opgenomen door de  plant. DCM Groen-Kalk® zorgt ervoor dat deze zuurtegraad wordt bijgesteld zodat je planten weer alle voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen. Bovendien bevat DCM Groen-Kalk® 15% magnesium wat zorgt voor een groene kleur.

 

DCM Meststof Gazonstart; De boost in het voorjaar voor uw gazon

DCM Meststof Gazonstart is de perfecte kickstart voor een snel groen gazon. Na de winter ontstaat al gauw een gelig gazon. Die heb je zo weer opgelapt, want DCM Meststof Gazonstart krijgt het gazon groen binnen 1-2 weken. DCM Meststof Gazonstart geeft door zijn weldoordachte samenstelling een zeer snelle en eveneens langdurige werking, wat deze meststof ook zeer geschikt maakt voor de toepassing na het verticuteren, na een lange droogteperiode of na het doorzaaien.

 

DCM Gazonmeststof; Zomers genieten zonder extra maaibeurten

Na 100 dagen is het tijd om je gazon een nieuwe voedingsbeurt te geven. Nu denk je gelijk: “O nee, bemesten betekent extra maaien”? Dat hoeft niet met DCM Gazonmeststof. Deze voeding zorgt ervoor dat je gazon de hele zomer door diepgroen en sterk blijft. Zo is hij goed bestand tegen hevige betreding van spelende kinderen, huisdieren of stoelen en handdoeken op het gazon van waarop je geniet van de zon. De traagwerkende meststof geeft bovendien zijn voeding gecontroleerd vrij waardoor de kans op verbranding veel kleiner is en je gazon geen extra maaibeurten nodig zal hebben.

 

DCM Gazonmeststof Najaar; Sterk en stevig het najaar in

In de winter is je gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Wanneer het najaar start is het dan ook nodig om je gazon een 3e keer voeding te geven. Doe dit met DCM Gazonmeststof Najaar en je geniet al snel van drie voordelen:

  • Het gazon gaat sterk, diepgroen en afgehard de winter in, bestand tegen vorst en betreding
  • Een sterke dichte grasmat laat geen ruimte voor mosvorming en dat scheelt je een hoop werk in het voorjaar
  • Door nu een 3e voedingsbeurt te geven aan je gazon komt je gazon veel beter de winter door en komt hij er zodoende ook beter uit. Je merkt het verschil!

 

DCM Meststof Gazon Pur®; Mos verwijderen uit je gazon

Bij mos in je gazon kies je zowel in het voorjaar als het najaar voor DCM Meststof Gazon Pur®. Deze gazonmeststof voedt jouw gazon voor 100 dagen en werkt indirect tegen mos via de wortels. En dit zonder kans op vlekken op tegels of kleding. Na een paar dagen zie je het al: het mos verkleurt, wordt geel en sterft af. Na drie weken zal het dode mos tijdens een verticuteerbeurt gemakkelijk verdwijnen. Bovendien beschermt DCM Meststof Gazon Pur® uw grasmat tegen droogte, vorst en betreding.

Tip: Heb je kale plekken in het gras of een mager gazon? Gebruik dan DCM Graszaad Riparo® Plus. Dit graszaad is ideaal voor het herstellen of doorzaaien van bestaande sport- en speelgazons. Dankzij de unieke samenstelling van grastypes kiemt het zeer snel en door de toevoeging van organische  meststof rijk aan fosfor wordt de beworteling verbeterd. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon