Onderhoud gazon

Als u eenmaal uw gazon heeft aangelegd of heeft laten aanleggen, is het noodzakelijk dat u uw gazon goed onderhoudt. Zorg ervoor dat u uw gras regelmatig maait. U kunt hiervoor een elektrische grasmaaier voor gebruiken, of u maait dit gewoon met een ouderwetse grasmaaier die u zelf vooruit duwt. Normaal gesproken moet het gras 1 à 2 maal per week gemaaid worden. Wacht niet tot het gras eigenlijk te lang is want dan krijgt u een lelijk, geel gazon. Daarnaast is het noodzakelijk het gazon tweemaal per seizoen te bemesten. Er zijn in het tuincentrum combinatieverpakkingen te koop die zowel het gazon bemesten en het onkruid verdelgen. Elk seizoen heeft zijn eigen behoeften aan extra bemesting. De gazonmeststoffen van DCM zorgen ervoor dat u het hele jaar door geniet van uw gazon met slechts 3 bemestingen. In de zomer is bemesting met hydraterende voedingsstoffen belangrijk, een grasmat heeft ook veel mineralen nodig. Vraag onze medewerkers naar de juiste bemesting voor uw gazon. Uw gazon hoeft namelijk niet af te sterven in de winter. Met een goede voorbereiding heeft u in het voorjaar weer een prachtig groene grasmat.

Gras maaien

Als u een maaimachine heeft is het belangrijk dat u controleert of uw maaimachine nog in goede staat is. Laat uw maaimachine ieder najaar nakijken. Botte of slecht afgestelde messen beschadigen het gras. Het is belangrijk dat uw grasmat wordt gemaaid door scherpe messen, hierdoor groeit de grasmat gezond verder en heeft u minder kans op het beschadigen van de sprieten. Er zit ook een verschil tussen hoe kort u het gras moet maaien in de verschillende seizoenen. Als de winter voorbij is en u wilt weer voor het eerst uw gazon gaan maaien, maai het dan niet te kort (ongeveer 4 cm). In de zomer kunt u het gazon wel korter maaien, dan zorgt het weer namelijk voor goede omstandigheden waardoor het gras goed groeit.
Graszoden onderhoud - Wenninkhof

Laat uw gazon aanleggen door Hoveniers Wenninkhof

Wilt u een gazon laten aanleggen in uw tuin? Neem contact op met Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof en vraag naar de mogelijkheden. Onze hoveniers staan altijd voor u klaar. Wij zijn professioneel en bendenken voor elke soort tuin een passende oplossing voor het aanleggen van uw gazon. Graag tot ziens in ons tuincentrum in Winterswijk - Meddo, nabij Groenlo en Zwolle. Dicht bij de grens van Duitsland, vindt u Hoveniers Wenninkhof, dé graszoden specialist van Winterswijk met alles voor een mooi gazon! Laat u adviseren over welke soort graszoden voor uw tuin geschikt zijn of vraag onze medewerkers naar de beste grasmaaiers voor uw gazon. Wij zien u graag in ons tuincentrum in Winterswijk. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon