Tuinontwerp

Bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk Meddo begrijpen wij dat uw buitenruimte meer is dan alleen een tuin; het is een verlengstuk van uw leefomgeving en een oase van rust. Onze deskundige hoveniers staan klaar om uw buitenruimte te transformeren met op maat gemaakte tuinontwerpen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en duurzaam.
 

Neem contact op!


Tuinontwerp_Groencentrum Wenninkhof


Tuinontwerp laten maken

Wilt u uw bestaande tuin laten renoveren of een nieuwe tuin laten ontwerpen? Groencentrum Wenninkhof denkt graag met u mee als het om een tuin rondom uw woning of bedrijfsruimte gaat. Ook gemeenten of openbare instellingen kunnen we onze diensten aanbieden. Wij brengen uw wensen in beeld en proberen deze zoveel mogelijk te verwerken in een goed en gedegen tuinontwerp dat past bij u en de omgeving. Het belangrijkst voor uw toekomstige tuingeluk zijn natuurlijk ‘De Vier Basisvoorwaarden voor Tuingeluk’, maar daarnaast zijn er nog talrijke factoren die uw tuingeluk kunnen bevorderen. Zo kan een tuin soms een specifiek probleem hebben, zoals wateroverlast of permanente schaduw, waar we effectief op kunnen inspelen.

Als het ontwerp eenmaal is gemaakt, kunnen wij de tuin ook voor u aanleggen. Zou u graag meer info over deze dienst willen hebben? Neem dan een kjikje op de tuinaanleg pagina. Als u vervolgens wil dat wij de tuin gaan onderhouden kan dat natuurlijk ook. Meer informatie over deze service vindt u op de tuinonderhoud pagina.


Tuinontwerp_Groencentrum Wenninkhof


Wanneer een tuinontwerp?

Een tuinontwerp laten maken is ideaal in verschillende situaties. Overweeg een professioneel ontwerp als u:

 • Een nieuwe tuin aanlegt:
  Bij de aanleg van een nieuwe tuin biedt een ontwerp de mogelijkheid om een duidelijke visie te creëren en ervoor te zorgen dat alle elementen harmonieus samenkomen.
   
 • Bestaande tuin herontwerpt:
  Als uw huidige tuin niet voldoet aan uw wensen, kan een herontwerp zorgen voor een frisse start en optimalisatie van de beschikbare ruimte.
   
 • Functionaliteit wil verbeteren:
  Voor diegenen die hun buitenruimte willen aanpassen aan specifieke behoeften, zoals speelruimte voor kinderen, een ontspanningsgedeelte of meer privacy.
   
 • Voorbereiding op hoveniersdiensten:
  Als u van plan bent om hoveniersdiensten te gebruiken, biedt een tuinontwerp een duidelijke leidraad voor de uit te voeren werkzaamheden en het gewenste eindresultaat.


Voordelen van een professioneel tuinontwerp

Benieuwd wanneer een tuinontwerp van pas kan komen? We zetten het even voor u op een rij!

 1. Optimale ruimtebenutting:
  Een doordacht ontwerp maximaliseert de bruikbare ruimte en creëert een evenwichtige indeling die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is.
   
 2. Duurzame plantenkeuze:
  Een professioneel ontwerp houdt rekening met de lokale omstandigheden en kiest planten die goed gedijen in het lokale klimaat, waardoor onderhoudskosten worden verlaagd.
   
 3. Seizoensvariëteit:
  Slimme planning zorgt voor bloeiende planten gedurende alle seizoenen, waardoor uw tuin het hele jaar door een bron van kleur en leven is.
   
 4. Waardeverhoging van uw eigendom:
  Een fraai aangelegde tuin verbetert niet alleen uw leefomgeving maar draagt ook bij aan de waarde van uw eigendom.


Uw tuingeluk

Wat bedoelen we met ‘De Vier Basisvoorwaarden voor Tuingeluk’? Het is allemaal veel eenvoudiger dan u misschien denkt. Uw tuingeluk wordt voornamelijk bepaald door vier eenvoudige basisvoorwaarden. Als uw tuin voldoet aan deze voorwaarden, dan is de basis voor uw tuingeluk gelegd. Met het lijnenspel, de gekozen producten en de uitstraling van uw accessoires kan het alleen nog maar mooier worden. De verhoudingen, het volume, de privacy en de energiebalans zijn geluksbepalend. Tijdens het inventarisatiegesprek leggen wij u hierover graag meer uit!

Als al uw wensen op creatieve wijze in het ontwerp zijn vertaald, kunt u besluiten om een offerte aan te vragen voor de realisatie. In de werk omschrijvende offerte worden alle onderdelen inclusief materiaalkeuze, hoeveelheid en constructieaanpak omschreven. De offerte wordt punt voor punt met u doorgesproken aan de hand van het ontwerp.

Alles over tuingeluk!


Tuinontwerp laten maken bij Wenninkhof

Bij Groencentrum Wenninkhof begrijpen wij dat elke tuin uniek is. Onze ervaren hoveniers luisteren naar uw wensen, analyseren de specifieke kenmerken van uw buitenruimte en creëren dan een op maat gemaakt tuinontwerp dat perfect aansluit bij uw levensstijl. Of u nu een klein tuintje, een groene oase, of een bedrijfstuin heeftt, wij staan klaar om uw buitenruimte te transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden van professioneel tuinontwerp bij Groencentrum Wenninkhof. Wij brengen uw tuindromen tot leven!

Meer over tuinaanleg.         Wij verzorgen ook tuinonderhoud!