Voorjaarsbollen

Wij vinden de lente met haar voorjaarsbollen één van de leukste seizoenen van het jaar. Nadat het koude winterweer langzaam wegtrekt, komt de zon weer vaker tevoorschijn en turen verschillende bloembollen boven het sneeuwpak uit. De ene voorjaarsbol komt nog vroeger op dan de ander. Wilt u komend voorjaar ook lentekriebels krijgen van uw zelfgeplante bloembollen? Kom langs bij Groencentrum Wenninkhof en kies uit ons fantastische voorjaarsbollenassortiment. Wij hebben onder andere de volgende voorjaarsbollen voor u:

 • Narcis
 • Tulp
 • Sneeuwklokjes
 • Blauwe druifjes
 • Hyacint
 • Krokus
 • Allium

Narcissen - Wenninkhof

Narcissen

Eén van de bekendste voorjaarsbollen: narcissen. Verkrijgbaar in ons groencentrum in allerlei vormen, kleuren en maten. Hieronder vindt u onze top-3 leukste narcissen voor een sprankelend voorjaar: 

 1. Narcissus ‘Geranium’
 2. Narcissus ‘Tête-à-tête’
 3. Narcissus poeticus

Wanneer voorjaarsbollen planten?

Het najaar, vanaf oktober/november is de beste tijd om voorjaarsbollen te planten. Dat komt omdat de grond nog relatief warm is na de zomer, er valt nog regelmatig regen en de bloembollen hebben vanaf het najaar genoeg tijd om wortels te groeien en aan te slaan voordat de vorst aanbreekt. 

Plant voorjaarsbollen dus in de herfst zodat u in het voorjaar direct profiteert van prachtige lentekleuren. Ontdek ons assortiment voorjaarsbollen. Heeft u ooit zelf bloembollen geplant of is dit de eerste keer? Bloembollen planten is een gemakkelijke klus! Kiest u voorjaarsbollen die u nog niet kende of kiest u voor de klassieke voorjaarsbollen? Welke u ook kiest, maak de mooiste combinaties met de voorjaarsbollen van Wenninkhof en ga voor extra veel kleur komend voorjaar.

Hoe voorjaarsbollen planten?

Het planten van voorjaarsbollen is erg gemakkelijk:

 • Kies een zonnige plek, voorjaarsbollen houden van een zonnige standplaats.
 • Bereid de grond voor door onkruid en stenen te verwijderen en de aarde te mengen met potgrond (verkrijgbaar in ons tuincentrum).
 • Plant de bol twee keer zo diep als de hoogte van de bol zelf. 
 • Vul het gat met de uitgegraven aarde en druk de aarde zachtjes aan. 
 • Geef voldoende water zodat de bollen goed gaan groeien.

Plant voorjaarsbollen - Wenninkhof

Voorjaaarsbollen in pot

Bent u te laat met het planten van voorjaarsbollen, dit moet namelijk al in de herfst. Geen probleem! Bij Groencentrum Wenninkhof hebben we ook super schattige voorjaarsbollen in pot. Deze narcissen, hyacinten of blauwe druifjes fleuren de keukentafel, eetkamer, woonkamer en werkkamer direct op. Hyacinten verspreiden tevens een heerlijke geur in de kamer. Zo is het op en top lente bij u thuis! De bloembollen op pot zijn uiteraard ook geschikt voor op de tuintafel. Wij hebben de bollen voor u gekweekt, u hoeft ze alleen nog maar een mooi plekje te geven. Makkelijk toch?

Voorjaarsbollen kopen

In ons groencentrum in Winterswijk-Meddo, vlakbij Winterswijk, Zwolle, Winterswijk Huppel en Groenlo bieden wij een spectaculair aanbod aan voorjaarsbollen. Kom vanaf oktober langs en kies uit de vele soorten bloembollen. Wij hebben verschillende soorten narcissen, tulpen, blauwe druifjes en hyacinten. Ontdek de nieuwste soorten en plant nu voorjaarsbollen zodat u er komend voorjaar flink van geniet.

Komt u er even niet uit of heeft u advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag.

Bekijk onze openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloembollen en zaden