Siergrassen

Siergrassen zijn de perfecte aanvulling op uw tuin en bieden een natuurlijke en elegante uitstraling. Of u nu op zoek bent naar een grassoort om een border te accentueren, een eyecatcher in een pot of een weelderig grasveld wilt creëren, wij hebben de juiste soorten voor u. Wij laten u graag kennismaken met de schoonheid en diversiteit van siergrassen.

Waarom siergrassen?

Siergrassen zijn geliefd vanwege hun veelzijdigheid en onderhoudsarme eigenschappen. Ze voegen textuur, beweging en structuur toe aan uw tuin en zijn prachtig in elk seizoen. Of het nu de zachte pluimen zijn die dansen in de wind of de elegante bladeren die een interessant contrast vormen met andere planten, siergrassen zorgen voor een unieke en natuurlijke uitstraling.

Siergrassen - Wenninkhof

5 populaire grassoorten

  1. Zegge (Carex): Zegge is een veelzijdige grassoort met verschillende variëteiten. Het heeft prachtige, smalle bladeren die variëren in kleur, van groen tot bruin en zelfs bontgekleurd. Zegge gedijt goed in zowel zon als schaduw en is een uitstekende keuze voor borders of als bodembedekker.

  2. Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides): Dit siergras staat bekend om zijn karakteristieke bloeiaren die lijken op borstels of pluimen. Lampenpoetsersgras is winterhard en gedijt goed in de zon. Het voegt een speels element toe aan uw tuin en is ook prachtig als snijbloem.

  3. Pijpenstrootje (Molinia): Pijpenstrootje is een siergras dat bekend staat om zijn opvallende verticale groei en luchtige pluimen. Het geeft een natuurlijk en wild effect aan uw tuin. Pijpenstrootje gedijt goed in de zon en kan worden gebruikt als solitaire plant of in groepen worden geplant.

  4. Prachtriet (Miscanthus): Prachtriet is een majestueus siergras met grote, sierlijke pluimen die boven de plant uitsteken. Het voegt hoogte en structuur toe aan uw tuin en is vooral indrukwekkend als achtergrondplant. Prachtriet gedijt goed in de zon en is winterhard.

  5. Japans bloedgras (Imperata cylindrica 'Red Baron'): Dit siergras staat bekend om zijn opvallende rode kleur, vooral in de zomermaanden. Japans bloedgras voegt een levendige en levendige uitstraling toe aan uw tuin. Het gedijt goed in de zon en kan worden gebruikt als bodembedekker of als accentplant.

Siergrassen - Wenninkhof

Wanneer siergrassen planten

Siergrassen kunnen op verschillende momenten van het jaar worden geplant, afhankelijk van de specifieke soort en de lokale klimatologische omstandigheden. Over het algemeen worden siergrassen het beste geplant tijdens het voorjaar of het najaar, wanneer de temperaturen milder zijn en er voldoende vocht beschikbaar is. Hieronder volgen enkele richtlijnen voor het planten van siergrassen:

  • Voorjaar: Het voorjaar is een uitstekende tijd om siergrassen te planten, vooral in gebieden met een gematigd klimaat. Het planten in het vroege voorjaar, na de vorstperiode, geeft de grassen voldoende tijd om te wortelen en te groeien voordat de zomerhitte toeslaat. Dit zorgt voor een gezonde start en bevordert de groei en bloei van de planten.
  • Najaar: Het najaar is ook een gunstige periode om siergrassen te planten. De bodem is nog warm van de zomer en er is vaak meer neerslag beschikbaar. Het planten in het late najaar, vóór de eerste vorst, stelt de grassen in staat om te acclimatiseren en wortels te ontwikkelen voordat de winter aanbreekt. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen de kou en hebben ze een voorsprong in het volgende groeiseizoen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de gekozen siergrassoort. Sommige grassen gedijen beter in de volle zon, terwijl andere de voorkeur geven aan gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat u de plantinstructies leest en begrijpt voordat u siergrassen plant.

Koop uw siergrassen bij Groencentrum

Wenninkhof Bij Groencentrum Wenninkhof begrijpen we de schoonheid en het belang van siergrassen in uw tuin. Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste grassoorten voor uw tuin. Kom langs in ons groencentrum in Winterswijk-Meddo en ontdek de prachtige wereld van siergrassen. Of het nu gaat om een kleine tuin of een uitgestrekt landschap, siergrassen voegen een uniek element toe aan elke buitenruimte. Geniet van de veelzijdigheid, het onderhoudsgemak en de natuurlijke schoonheid van siergrassen in uw tuin!

Bekijk openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten