Klimplanten

Met klimplanten geeft u uw tuin een romantische uitstraling. Wat dacht u ervan om de muur achter uw zithoek te bedekken met prachtige diepgroene hedera? Hiermee geeft u de zithoek een sfeervolle look en bedekt u saaie, kale muren op een natuurlijke manier. Ook klimrekken of hagen zijn perfect om te bedekken met klimplanten, bijvoorbeeld de blauwe regen. Deze prachtige verschijning is een lust voor het oog in de maand april. Als klimplanten bloeienBij Groencentrum Wenninkhof vindt u de mooiste en kleurrijkste klimplanten. Bedek gemakkelijk muren, schuttingen en klimrekken met bijvoorbeeld hedera, kamperfoelie of blauwe regen. Bij Groencentrum Wenninkhof vindt u allerlei klimplanten die uw tuin, dakterras of balkon opfleuren. Kom langs en ervaar het grote assortiment. 

Bekendste klimplanten

De bekendste klimplanten zijn klimplanten met prachtige, kleurrijke bloemen. Maar ook de klimop, oftewel hedera is één van de bekendste klimplanten. Bij Groencentrum Wenninkhof vindt u onder andere:

 • Clematis
 • Hedera
 • Bruidsluier
 • Kamperfoelie
 • Blauwe regen

Clematis

De Clematis is één van de bekendste klimplanten die bloeit in de zomer. De Nederlandse naam van de clematis is bosrank. In tegenstelling tot andere klimplanten, staat de clematis graag met zijn voeten in de schaduw. Heeft u geen geschikte, schaduwrijke plek in de tuin? Plaats aan de voet van de clematis dan andere tuinplanten. De tuinplanten zorgen voor schaduw op de plek waar de clematis in de grond wortelt, maar tegelijkertijd krijgt de clematis op deze manier wel genoeg regenwater binnen. De clematis houdt namelijk wel van water. Laat de clematis tegen een klimrek of een heester klimmen. U merkt dat de clematis richting de zon klimt, vaak omhoog, maar de clematis kan ook gemakkelijk de hoek om klimmen. 

Clematis klimplant - Wenninkhof

Over de Clematis:

 • De ranken van de clematis groeien van 100-800 cm hoog. 
 • De clematis komt voor in de kleuren groen, wit, geel, roze, rood, oranje, blauw, paars en geel
 • De bloeiperiode is van maart tot oktober
 • De clematis houdt van normale, goed doorlatende grond
 • De clematis dient gesnoeid te worden, afhankelijk van de soort

Meer over clematis

 

 

Groenblijvende klimplant

Wiilt u het hele jaar door een groene wand in de tuin? Ontdek groenblijvende klimplanten in ons tuincentrum in Winterswijk-Meddo. Bij ons vidnt u onder andere de klimop, dit is één van de bekendste groenblijvende klimplanten. Wilt u in de winter ook een mooie, groene pergola? Groenblijvende klimplanten geven karakter aan uw tuin, ook tijdens de koudere maanden. Wanneer de meeste bomen en struiken uitvallen, blijft uw klimplant groen, dit zorgt voor hoogte en diepte in de tuin, op het dakterras of op het balkon. Naast de mooie uitstraling, geven groenblijvende klimplanten ook bescherming aan vogels in de tuin. Vogels broeden graag in een haag bedekt met klimop.

Bekende groenblijvende klimplanten

 • Hedera hibercina
 • Hedera helix 
 • Dehera Gloire de Marengo
 • Kamperfoelie
 • Clematis Armandii
 • Trachelospermum (jasmijn)

Bovengenoemde hedera's vormen een dichte muur va bladeren waardoor saaie muren een make-over krijgen en u het hele jaar door van groen in de tuin geniet!

Klimop hedera groenblijvende klimplant - Wenninkhof

Schaduwrijke klimplant

Klimplanten zijn ideaal voor de kleine tuin, u maakt namelijk gebruik van de hoogte en niet van het oppervlak in de tuin. De ideale klimplant voor in de schaduw is de klimop (hedera). Dit decoratieve blad is wintergroen en geeft uw tuin het hele jaar door een natuurlijke uitstraling. De vuurdoorn is ook een sterke klimplant die het goed doet op een schaduwrijke plek in de tuin. In het voorjaar geeft de vuurdoorn een overvloed aan witte bloemen en in het najaar produceert deze klimmer prachtige geel-oranje, of oranje-rode vruchtjes. Een prachtige klimmer, als u het ons vraagt!

Klimplanten planten

Wilt u een goed, gezond bloeiende klimplant in de tuin? Dan is het verstandig om eerst langs een aantal punten te lopen voordat u een klimplant plant. Klimplanten houden ervan om diep te wortelen, zorg er dus voor dat u diep genoeg graaft. Wilt u een klimplant langs de gevel laten klimmen? Dan moet het gat wel 80cm diep zijn en ruim een meter breed. Denk dus niet dat het weghalen van een tuintegel voldoende is. De uitgegraven grond verbetert u door de grond te mengen met compost of tuinaarde. Kies hierbij voor organische mest. Plant de klimplant niet te diep in het gat, de grond zakt namelijk nog wat in. Geef de klimplant zeker in het eerste jaar voldoende water. Hierdoor groeit en bloeit de klimplant prachtig in de bloeiperiode. 

Klimplanten - Wenninkhof

Klimplanten vastmaken

Klimplanten zijn een prachtige aanwinst voor elke tuin. Met een klein beetje hulp klimmen ze gemakkelijk op muren, schuttingen, pergola's en hagen. Sommige klimplanten hebben hierbij een klein beetje hulp nodig. Bij Groencentrum Wenninkhof vindt u allerlei benodigdheden waarmee u ervoor zorgt dat de klimplant gemakkelijk klimt. Help klimplanten met klimmen door:

 • draad: met draad zorgt u er gemakkelijk voor dat klimplanten tegen een muur klimmen. Gebruik geen ijzer, dit laat roestwater achter. Span het draad door oogjes die u in de muur bevestigt en bepaal zelf de groeirichting van de klimplant; horizontaal of verticaal.
 • regenpijp: fleur een saaie, vaak lelijke regenpijp op een natuurlijke manier op door er een klimplant tegenaan te laten groeien.
 • pergola: de pergola wordt meestal gebruikt voor rozen, maar andere klimplanten zijn ook zeer geschikt om over een pergola te laten groeien. Knip steeds de horizontale uitlopers weg, zodat u zorgt dat de pergola dichtbegroeid wordt.
 • klimrek: een klimrek is ideaal als u geen schade aan een muur of schutting wilt maken. Of als u op een natuurlijke manier een scheiding in de tuin wilt creëren. U kunt alle kanten op met de benodigdheden van Groencentrum Wenninkhof.

Klimplanten kopen

Kom langs bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk-Meddo voor een uitgebreid aanbod aan klimplanten. U vindt zonaanbidders, schaduwlovers en groenblijvende klimmers in ons assortiment. Wilt u zich laten adviseren over de geschikte klimplant voor bij u in de tuin? Ook op het dakterras of op het balkon is het mogelijk om klimplanten te laten klimmen. Ons personeel geeft u advies over de standplaats. de verzorging en het snoeien van uw klimplanten. Wilt u uw tuin onder handen nemen? Maak een afspraak met onze hoveniers om een tuinontwerp te laten maken. Droomt u al lange tijd van een groene tuin? Dit is uw kans! U bereikt ons via 0543-569302 of door een mail te sturen naar [email protected]

Bekijk onze openingstijden