Groente- en kruidenplanten

Kweek zelf groente en kruiden met de planten van Wenninkhof. Wat dacht u van uw eigen tomaten, komkommers, kropsla of rode kool? Niets lekkerder dan verse groenten en kruiden uit eigen tuin! 

Wanneer groenteplanten planten

Eind februari, begin maart zijn de eerste koolplanten bij ons in het Groencentrum te koop. U begint het jaar met het planten van bloemkool en spitskool. Kort daarna plant u volle grondsla en andijvie. Vanaf begin april komen de eerste soorten tomatenplanten, paprika- en peper- en komkommerplanten beschikbaar. Elke week hebben wij meer soorten groente beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan aubergines, courgettes, meloenen en eetbare pompoenen. 

Kruiden kopen Winterswijk

In ons Groencentrum vindt u volop kruidenplanten om te planten in uw eigen kruidentuin. De heerlijke geur dringt uw neus binnen zodra u de keukendeur opendoet en de kruiden staren u aan, in afwachting om een lekker gerecht op smaak te brengen. Vanaf eind maart komen langzaamaan de eerste kruidenplantjes bij ons in het Groencentrum binnen. Vanaf mei staat u versteld van alle kruidenplanten die wij voor u hebben. Denk aan heel gewoon, zoals bieslook en peterselie, maar denk ook eens aan andere kruiden, zoals lavas, rode zuring of bonenkruid. Kom langs in ons Groencentrum en ontdek de kruidige wereld van de kruiden bij Wenninkhof.

Kruiden en groenteplanten - Wenninkhof

Moestuin in eigen tuin

Kweek zelf groente en kruiden met een kweekbak of in de volle grond. Voor de maand april kweekt u groente en kruiden in een kas of binnen. Na de maand april, als de kans op vorst helemaal is verdwenen, plant u groente- en kruidenplanten in de tuin. Span touwtjes over de moestuinbak om de grootte van de vakken te bepalen. Kropsla heeft meer ruimte nodig dan bijvoorbeeld radijs. Kijk op de verpakking van de groenteplant om uit te vinden hoeveel ruimte de plant nodig heeft. Plant grote groentes aan de achterkant van de moestuinbak en plant kruiden aan de voorkant van de bak. Zo plukt u gemakkelijk de jusite kruiden, zonder dat u zich een weg door de andijvie en broccoli moet wanen. 

Groentes combineren

Combineer de lekkerste, gezondste, maar vooral ook de mooiste groenteplanten in de tuin. Mix mooie kleuren met elkaar en creëer zo een prachtig palet aan kleur in uw moestuinbak. Wat dacht u van:

 • rode krulsla
 • spruitkool
 • koolrabi
 • boerenkool
 • radijs

Combineer de kleuren rood en groen met elkaar en u heeft dit jaar geen bloemen nodig om kleur toe te voegen aan de tuin. 

Wanneer groenten oogsten

Als uw groentes rijp zijn, is het tijd om deze te oogsten. De oogsttijd verschilt per groentesoort, check de lijst hieronder voor de oogsttijd van uw groenten:

 • April: bloemkool, snijselderij, tomaat, mais, kervel, wortels, tuinkers.
 • Mei: biet, komkommer, radijs, snijsla, rucola, rammenas.
 • Juni: knolvenkel, paksoi, postelein, bloemkool, courgette, doperwt, spitskool.
 • Juli: aardappel, aardbei, andijvie, augurk, broccoli, koolrabi, peterselie, prei, witte kool.
 • Augustus: framboos, kersen, pompoen, zomeruien
 • September: appels, bramen, ijsbergsla, peren, witlof, sperzieboon, zwarte bes

Kruiden en groenteplanten - Wenninkhof

Groente en kruiden bij Wenninkhof

Kom langs bij het gezelligste Groencentrum van Oost-Nederland. Wij verkopen veel groente- en kruidenplanten om uw moestuin te vullen. Kom in de zomermaanden langs voor de mooiste plantjes, gezondste groentes en lekkerste kruiden. Ons personeel helpt u graag verder en laat u graag zien wat er zoal mogelijk is. U vindt ons Groencentrum in Winterswijk-Meddo. Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten