Meststoffen

Bij meststoffen maken we een splitsing tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al: samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk, zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt. Bent u benieuwd welke voedingsstoffen geschikt zijn voor uw tuin? Onze medewerkers in het groencentrum geven u graag advies over het toedienen van meststoffen. Meststoffen zorgen voor sterke, energieke planten met een rijke en lange bloei. Maar wanneer kun je je tuin het best bemesten?

Bemesten - Wenninkhof

Wanneer bemesten?

Per seizoen is het belangrijk om te kijken welke voedingsstoffen uw planten nodig hebben. Planten halen hun voedingsstoffen uit de grond, het is dus belangrijk om een voedingsrijke bodem te hebben. Wanneer de bodem voedingsarm raakt, zijn meststoffen de reddende engels in nood. Meststoffen geven de bodem weer mineralen en andere voeding waar planten van groeien. Welke soorten moet u wanneer bemesten?

  • Bomen, struiken en heesters kunt u het beste in het voorjaar bemesten met organische compost
  • Bloembollen houden ook van organische bemesting in het voorjaar
  • Rozen houden van rozenbemesting in de zomer
  • Eénjarigen en kuipplanten geeft u vloeibare mest in de maand augustus
  • Uw moestuin bemest u in de herfst met een mulchlaag, gemaakt van houtsnippers
  • Potplanten houden in de winter van extra bemesting

Bemesten - Wenninkhof

Enkelvoudige meststoffen

Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. Beendermeel draagt bij aan het fosfaatgehalte. Deze specifieke bemesting draagt bij tot een rijke bloei en goede wortelontwikkeling. Beendermeel bevordert de knopzetting bij bloeiende planten. De voedingsstoffen uit beendermeel komen geleidelijk vrij, waardoor 1 tot 2 keer strooien per jaar voldoende is. in de bodem. Enkelvoudige meststoffen zijn verkrijgbaar bij ons in het groencentrum. Vraag onze medewerkers om advies. Kom langs in Winterswijk of bel naar 0543-569302.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen