Grondsoorten

Planten houden van voedingsrijde grondsoorten. Maar hoe weet u of de grond waar uw planten in groeien voedingsrijk is? Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, dan er zit weinig leven in. Wij adviseren om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Op deze manier krijgt de gornd een boost en maakt het voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de groei van de plant aan. Sommige planten houden van een kalkarme grondsoort, andere planten gedijen beter bij een hogere zuurgraad.

Kleigrond

Bij kleigrond adviseren wij wat zand door te klei te mengen. Klei is over het algemeen een vochtige, vaste structuur. Het is belangrijk om grond luchtig te houden, dit draagt bij aan de waterafvoer en het doordringen van de wortels. Het is belangrijk om kleigrond vaak om te spitten, hierdoor wordt de grond luchtiger. Kleigrond houdt water goed vast, daarom hoeft er bijna nooit gesproeid te worden. Nadeel is dat er in nattere periodes vaak water blijft staan. Geef het water rustig de tijd om te zakken. Plantsoorten die van kleigrond houden, zijn:

  • Bergamotplant
  • Pioenrozen
  • Koninginnekruid
  • Zeeuws knoopje

Kleigrond - Wenninkhof

Tuinaarde

Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is erg voedingsrijk voor de groei van planten. Planten die in tuinaarde zijn geplant hebben over het algemeen niets te klagen. U zorgt tijdens de drogere seizoenen voor extra water en tijdens het voorjaar voor extra bemesting en uw planten groeien de pan uit! Tuinaarde is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. Planten in pot zijn erg kieskeurig als het gaat om de grondsoort. Investeer daarom in een goede grondsoort voor uw potplant. Tuinaarde is luchtiger dan klei waardoor water beter wordt opgenomen. Er is bij groencentrum Wenninkhof een zeer uitgebreid assortiment grondsoorten te vinden. 

Grondsoorten - Wenninkhof

Grondsoorten kopen bij Wenninkhof

Wilt u advies over verschillende grondsoorten? Welke grondsoort is het meest geschikt voor uw tuinplanten? Vraag het onze tuinmedewerkers en laat uw tuin stralen dit jaar! Potgrond is ideaal voor het snel laten groeien van uw potplanten. Planten in pot houden van de voedingsrijke grondsoort en halen hun voedingsstoffen uit de grond. Wilt u uw planten een handje helpen? Lees dan hoe u uw tuin moet composten en welke soorten bemesting er bestaan. Wij zien u graag snel bij groencentrum Wenninkhof in Winterswijk!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen