Foam- en zijdebloemen

Naast onze snijbloemen en tuin- en kamerplanten hebben wij in Winterwijk, Meddo een uitgebreide afdeling met foambloemen, zijdebloemen en -planten. Een combinatie van een trendy pot met een zijden orchidee is niet van echt te onderscheiden. Bovendien heb je er geen omkijken naar en staan ze bijzonder decoratief. Zet een mooi boeket van zijdebloemen in jouw hal en jouw huis oogt meteen vrolijk als uw gasten arriveren. In ons tuincentrum vind je een grote variatie aan (seizoens)bloemen, planten en decoratieve takken. Je kunt natuurlijk ook echte snijbloemen met zijdebloemen combineren, zie jij het verschil? 

Styling van foam- en zijdebloemen

  • De plaats van de zijde bloemen is uiteraard erg belangrijk. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de bloemen voor een vlakke achtergrond te plaatsen in een vaas waarbij de takken er voor het grootste gedeelte bovenuit steken. Staan de takken vrij? Dus juist in het midden van een tafel, dan kun je beter kiezen voor een lagere compositie. Dit is praktischer én mooier. Het is natuurlijk wel zo leuk om elkaar nog aan te kunnen kijken tijdens het eten. 
  • Als je juist voor een smalle opening van de vaas kiest, dan is het vaak makkelijker om de takken mooi te rangschikken.
  • Natuurlijk hoeft er geen water in de vaas, maar het is wel handig om voor een zware vaas te kiezen of dat u een vaas verzwaard waardoor de vaas niet makkelijk omvalt. Een decoratieve keuze is bijvoorbeeld gekleurd zand of siergrind.

Kunstplanten kopen

Tegenwoordig zijn groene kunstplanten heel populair. Ook jij kunt jouw huis tot een prachtige "urban jungle" maken! Zet bijvoorbeeld eens een mooie, grote plant in de hoek van de kamer en dat staat gelijk al een stuk leuker en knusser in huis. Of wat dacht je van hangende kunstplanten of kunstplanten voor in de badkamer? Durf eens anders te denken. Daarnaast heeft ons tuincentrum in Meddo ook kleinere, groene kunstplanten die erg leuk staan in een pot voor in de vensterbank. Kunstplanten of nepplanten zijn ideaal voor als je liever geen echte planten in huis wilt, geen groene vingers heeft of als je je niet druk wilt maken hoeveel water welke plant precies moet hebben. 

Verzorgen

Verzorging voor zijde bloemen? Natuurlijk hoef je de plantjes en bloemen niet écht te verzorgen maar helaas worden ook zijde takken stoffig. Dus daarom is het belangrijk om deze regelmatig schoon en stofvrij te maken. Doe dit bijvoorbeeld met een plumeau.  Maar ook met een vochtige doek kun je dit gemakkelijk doen. Als je een natte doek kiest, dan moet je uitkijken dat je de doek niet te nat maakt om kalkvlekken te voorkomen. Ben jij toevallig op zoek naar een plant of bloem voor die ene donkere hoek of in de kamer waar bijvoorbeeld geen raam zit? Bekijk dan eens ons aanbod van zijdeplanten! Deze mooie planten, groot en klein, brengen groen naar zelfs de donkerste plekken in jouw huis! Het mag duidelijk zijn dat zijdebloemen bijna niet van echte snijbloemen te onderscheiden zijn én ze zijn ook nog eens makkelijk te onderhouden! 

Kom langs ons groencentrum Wenninkhof in Meddo voor de mooiste zijde bloemen of kom langs voor andere woonaccessoires zoals kussens en mooie bloempotten

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Sfeer en cadeau