Kussens

Met frisse nieuwe kussens geeft u een geheel nieuwe look aan uw meubels. Is uw bank eigenlijk nog niet aan vervanging toe maar wilt u toch graag een kleine metamorfose? Dan zijn kussens de ideale oplossing. Bij ons in het tuincentrum vindt u kussens voor uw lounge set, dining set of lekkere comfortabele zitkussens die u overal kwijt kunt. Van mooie rustige design kussens tot vrolijke kleurige kussens, kom bij ons langs en vindt de kussens die uw interieur opfleuren.  Voor de zomeravonden als het net wat frisser is buiten hebben wij ook mooie bijpassende plaids.

Kussenhoezen

Met kussens kunt u uw eigen persoonlijke stijl helemaal naar voren laten komen in uw interieur. Wij bieden mooie sierkussens in allerlei verschillende kleuren, groottes en materialen. combineer grote, kleine, zachte en stevige kussens door elkaar voor een speels effect op je bank of stoel. Of kies juist voor een aantal dezelfde kussens voor een elegant en statig geheel. wat uw voorkeur ook heeft, in onze diverse kussen collectie is voor elke bank, loveseat en fauteuil wel een kussen naar wens te vinden. Daarnaast kunt u met onze kussenhoezen ook makkelijk veranderen van stijl. De meeste van deze kussenhoezen kunt u ook lekker wassen.

Kussens uitzoeken

Sierkussens kunnen je interieur dus flink opfleuren. Maar, hoe kies je jouw perfecte sierkussens? Hierbij een aantal tips waar je op kunt letten bij het maken van een keuze voor een kussen:

  • Formaat & vorm: het is vooral van belang dat u bedenkt waar u het sierkussen wilt plaatsen. Wilt u hem op de bank of op de stoel? Vrijwel alle sierkussens hebben een grootte van 40 bij 40 centimeter of 50 bij 50 centimeter. Sierkussens in deze formaten passen goed op een normale tot grote bank of stoel. Voor een wat kleinere bank of stoel, kan u het best voor kleinere kussens kiezen.
  • Kleuren en prints: om de juiste kleur voor uw sierkussen(s) te vinden, maken we onderscheid tussen basiskleuren en accentkleuren. Een basiskleur is bijvoorbeeld taupe, bruin of grijs. Accentkleuren zijn de wat opvallendere kleuren als blauw, oranje en rood. Om eenheid te behouden, kan u het best met twee of drie verschillende kleuren werken. Deze kleuren kan u vervolgens afwisselen met verschillende prints. Gaat u liever voor kussens met prints of effen kussens?
  • Aantal sierkussens: als het gaat om het aantal kussens, kan u het best kiezen voor een oneven aantal op uw bank of stoel. Zo geeft u het geheel namelijk net wat meer karakter. Om het juiste aantal sierkussens te bepalen, kan u het best eerst kijken naar de grootte van het desbetreffende meubel. Afhankelijk van de grootte kan u bepalen wat een passend aantal is.
  • Passende vulling: tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de vulling van een kussen. De vulling heeft invloed op hoe comfortabel het kussen is. In het algemeen worden kussenhoezen vaak gevuld met veren, schuim of een synthetische materialen. Sierkussens met een synthetische kussenvulling als polyester zitten het meest comfortabel. Deze kussens zijn stevig en behouden daardoor goed hun vorm. 

Kussens | Wenninkhof

Kussens kopen

Kom langs ons groencentrum Wenninkhof in Meddo voor de mooiste kussens of kom langs voor andere woonaccessoires zoals foam- en zijdebloemen en mooie bloempotten. Op onze contactpagina kunt u onze locatie en openingstijden vinden. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Sfeer en cadeau