Snoei kanker de wereld uit!

Snoei kanker de wereld uit!

Wist u dat u heel eenvoudig vanuit uw eigen tuin de strijd tegen kanker kunt steunen? Door simpelweg het snoeisel van uw taxushaag in te leveren in ons Groencentrum (Hoeninkstegge 5 Winterswijk Meddo).

      

Taxus voor Hoop en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof zetten zich belangenloos in voor de strijd tegen kanker. Dit doen wij door middel van het landelijk inzamelen van Taxus-snoeisel van de Taxus Baccata hagen en struiken.

De jonge scheuten van Taxus bevatten een belangrijke stof die door de farmaceutische industrie kan worden ingezet in de strijd tegen kanker. Deze stof, bekend on de naam Baccatine, remt de deling van kankercellen en is daardoor een belangrijk onderdeel voor het maken van chemotherapie.

Voor het maken van één chemotherapie is één kubieke meter taxus-snoeisel nodig. Het is dus van groot belang dat er zoveel mogelijk snoeisel wordt opgehaald voor de actieve bestrijding van kanker. Voor iedere kubieke meter Taxussnoeisel ontvangt Stichting Nina een geldbedrag. Afgelopen jaar heeft dit geresulteerd in een eindbedrag van € 1050,=

 

De actie loopt van 15 juni tot en met 31 augustus

Bron: Taxus voor hoop