Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof helpt begrip te kweken voor reuma

Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof helpt begrip te kweken voor reuma

Winterswijk-Meddo, 10 oktober 2017- Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof helpt het Reumafonds om zoveel mogelijk begrip te kweken voor reuma. Op WereldReumaDag 2017 (12 oktober) lanceert het Reumafonds haar eigen tulp. De tulp staat centraal in de ‘Kweek begrip, plant een bol’-campagne. In de campagne roept het Reumafonds heel Nederland op om ook een bol te planten en zo symbolisch begrip te kweken voor mensen met reuma. De tulpenbollen van het Reumafonds worden op zaterdag 14 oktober uitgedeeld bij Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof (Hoeninkstegge 5 Winterswijk Meddo), zodat iedereen en overal, thuis, op het werk of op school, begrip kan kweken voor reuma. Want begrip verzacht de pijn van reuma.

 

Helft van mensen met reuma ervaart onbegrip

1 op de 9 mensen in Nederland leeft met een reumatische aandoening. Reuma is een van de grootste chronische ziekten in Nederland, komt op alle leeftijden voor en omvat meer dan 100 verschillende aandoeningen. Iedereen kent wel iemand met reuma, maar weinig mensen weten wat het betekent om met reuma te leven. Reuma betekent moeite met bewegen, extreme vermoeidheid en ondraaglijke pijn. Omdat je dat niet altijd ziet, én omdat de klachten van dag tot dag verschillen, ervaren veel reumapatiënten onbegrip: dat is dus pijn bovenop pijn. Uit recent onderzoek van het Reumafonds blijkt dat maar liefst 50 procent van de mensen met reuma onbegrip ervaart.

 

Kennis vergroten = meer begrip

Je kunt pas begrip voor reuma tonen als je er meer van weet. Daarom staat tijdens de campagneperiode van WereldReumaDag tot aan het moment dat de tulpen in bloei staan (eind maart), het vergroten van de kennis over reuma centraal. Nederlanders worden opgeroepen om op het online bollenveld van het Reumafonds (www.reumafonds.nl) een tulpenbol te planten en daarmee begrip te kweken. Alle bollenplanters worden tijdens het groeiproces van de eigen tulp door persoonlijke verhalen, feiten en cijfers meegenomen in de wereld van mensen met reuma. Ook worden de echte tulpenbollen uitgedeeld op en rond WereldReumaDag op grote NS stations, bij tuincentra van Life & Garden en bij allerlei activiteiten die de lokale reumapatiëntenverenigingen organiseren door heel het land.