5 favoriete groenblijvende struiken in de winter 

Terwijl de winter zijn intrede doet en de meeste planten in rust gaan, is het de perfecte tijd om te ontdekken welke groenblijvende struiken uw tuin tijdens de winter een vleugje levendigheid kunnen geven. Bij Groencentrum Wenninkhof zijn we dol op planten die het hele jaar door groen blijven. Groenblijvende struiken houden zelfs winterse tuin blijvend groen en levendig. In dit artikel delen we onze top 5 favoriete groenblijvende struiken die niet alleen bestand zijn tegen de winterse elementen maar ook een mooie aanvulling bieden voor uw buitenruimte. Ontdek ons aanbod aan groenblijvende struiken in ons groencentrum en laat uw tuin stralen, ongeacht het seizoen!

Bekijk openingstijden

5 groenblijvende struiken

Groenblijvende struiken - Wenninkhof

  1. Rhododendron 'Cunningham's White': Een absolute favoriet vanwege zijn weelderige groene bladeren en prachtige witte bloemen in het voorjaar. Deze struik voegt niet alleen structuur toe aan uw tuin in de winter, maar verrast u ook met een bloemenpracht wanneer de temperaturen stijgen.
  2. Buxus sempervirens (Buxus): Deze klassieke groenblijvende struik is een tijdloze keuze. Met zijn dichte bladeren en compacte vorm voegt de Buxus een vleugje klasse toe aan elke tuin, zelfs in de wintermaanden.
  3. Skimmia japonica 'Rubella': Deze winterharde struik valt op door zijn diepgroene bladeren en opvallende rode bloemknoppen. Een echte blikvanger die kleur toevoegt aan de winterse tuin.
  4. Leucothoe 'Scarletta': De paarse tinten van deze groenblijvende struik brengen warmte in de koude dagen. Het blad behoudt zijn kleur gedurende het hele jaar en zorgt voor een levendige uitstraling in de winter.
  5. Pieris japonica 'Forest Flame': Met zijn opvallende rode bladeren in de winter en de prachtige bloemen in het voorjaar, is deze struik een kleurrijke keuze die het hele jaar door een aanwinst is voor uw tuin.

Voordelen van groenblijvers

Groenblijvende struiken vormen de ruggengraat van een levendige tuin gedurende alle seizoenen. De voordelen van deze struiken zijn veelvoudig en gaan verder dan alleen het feit dat ze hun bladeren behouden in de winter.

  • Allereerst bieden ze het hele jaar door structuur en vorm aan de tuin, waardoor een continu aantrekkelijk uitzicht ontstaat.
  • Daarnaast dienen groenblijvende struiken als uitstekende privacy-schermen, waardoor ze een natuurlijke barrière vormen tegen inkijk en omgevingsgeluiden.
  • Deze struiken zijn ook geliefd vanwege hun vermogen om tuinen te voorzien van schaduw en beschutting, wat vooral in de zomermaanden zeer welkom is.
  • Bovendien zijn ze vaak winterhard en vereisen ze over het algemeen minder onderhoud, wat u als tuinbezitter, tijd en moeite bespaart.

Kortom, groenblijvende struiken dragen bij aan de esthetiek, functionaliteit en het gemak van tuinieren, waardoor ze een waardevolle aanwinst zijn voor elke buitenruimte.

Groenblijvende struik kopen

Bij Groencentrum Wenninkhof begrijpen we dat een tuin ook in de winter een mooie aanvulling aan de woning mag zijn. Het jaar rond kunt u genieten van uw buitenruimte, als u daar de juiste aandacht aan geeft. Met deze vijf groenblijvende struiken voegt u niet alleen een blijvend groen element toe aan uw tuin, maar creëert u ook een sterke basis dat bestand is tegen de winterse elementen. Kom langs en ontdek deze favorieten in ons tuincentrum, waar ons deskundige personeel klaar staat om u te adviseren over de ideale keuze voor jouw tuin. We denken graag met u mee als u van tevoren nadenkt over de standplaats en situatie in uw tuin. Laat uw buitenruimte stralen, zelfs als de sneeuw valt, en geniet van een tuin die het hele jaar door leeft en inspireert. Ook voor buitenpotten, tuingereedschap en vogelproducten bent u bij ons in Winterswijk-Meddo aan het juiste adres.

Bekijk bomen, heesters en coniferen