Lampepoetsersgras

Lampepoetsersgras

Lampe watte gras? Lampepoetsersgras! Een bekende soort binnen de wereld van siergrassen. We zien steeds meer tuinen die worden gevuld met deze mooie grassoort. Bij ons in het Groencentrum vindt u niet alleen de gewone lampepoetsersgras, maar ook de rode lampepoetsersgras. Dit is een soort met donkerrood verkleurde bladeren en wijnrode aren. Prachtig in een Mediterraanse tuin, een tropische tuin, een strakke en moderne tuin of gewoon op het balkon! Prachtig voor een mooi contrast met het groen van de bladeren in de zomertuin. Wilt u ook een schitterende tuin met lampepoetsersgras? Kom langs bij Wenninkhof in Winterswijk-Meddo en koop sfeervolle siergrassen voor bij u in de tuin of op het balkon. 

Lampepoetsersgras  - WenninkhofWat is lampepoetsersgras

Lampepoetsersgras, oftewel Pennisetum is een siergrassoort met prachtig bordeauxrode bladeren. Met donkere aren wuiven de graspluimen in de wind. Deze najaarsplanten sieren onze tuinen, ook nadat alle kleur uit de tuin is vertrokken. Lampepoetsersgras komt van oorsprong uit Afrika. Hier leeft de grassoort op droge gronden. Niet alle grassoorten zijn even fan van lange periodes van vorst. Met ons wisselvallige klimaat overleven niet alle grassoorten. Lampepoetsersgras is een grassoort die opvalt door zijn compacte groei en mooie pluimvormige bloei. Lampepoetsersgras bloeit van juli tot en met september en sterft in de winter af. In het voorjaar, vanaf maart knipt u het afgestorven blad af en maakt u van de plant een kleine egel. 

Lampepoetsersgras in de tuin

Siergrassen geven een exotische look in de tuin of op het balkon. Plant ze in de volle grond of in een stoere sierpot. De dunne bladeren van het gras wuiven sierlijk bij een klein zuchtje wind. De rode gloed maakt de plant vurig. Creëer een savanne-achtig landschap met meerdere lampepoetsersgrassen bij elkaar. Lampepoetsersgras is perfect voor het creëeren van verschillende hoogtes. Rode lampepoetsersgras groeit tussen de 50-100 cm hoog. Kom langs onze siergrassenafdeling en aanschouw het rode lampepoetsersgras. Ideaal om te combineren met andere siergrassen zoals:

  • Blauwgras (Festuca 'Intense Blue')

  • Struisriet (Calamagrostis X acutifolia ‘Karl Foerster’)

  • Zegge (Carex)

  • Pampasgras (Cortaderia selloana)

  • Verdergras (Stipa tenuissima)

Lampepoetsersgras snoeien

Deze prachtige siergrassoort bloeit van juli tot en met september. Omdat de plant van oorsprong uit Afrika komt, overleeft lampepoetsersgras niet in ons koudere klimaat. In de winter sterft de plant af. Laat de uitgebloeide bladeren aan de plant, hierdoor bevriest de plant niet tot op de wortels en bieden de bladeren een soort bescherming. In het voorjaar snoeit u de plant terug tot ongeveer 10 centimeter boven de grond. Hierdoor knipt u als het ware een kleine egel van de plant. In het voorjaar loopt de plant dan alweer snel uit en rond april verschijnen de eerste frisgroene bladeren. U heeft lang pelzier van deze grassoort. Ontwerp de mooiste tuinen met lampepoetsersgras. Wilt u inspiratie opdoen? Kom langs bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk-Meddo en ontdek de mogelijkheden met lampepoetsersgras en andere siergrassen. 

Onderhoudsbrije tuin met lampepoetsersgras

Wilt u een onderhoudsvrije tuin? Kies dan voor siergrassen. U heeft weinig werk en onderhoud aan siergrassen waardoor u lang en optimaal van de tuin geniet. Naast één snoeibeurt in het vroege voorjaar hoeft u de rest van het jaar niets aan deze planten te doen. Ideaal voor de luie tuinliefhebber. Kom naar Wenninkhof in Winterswijk en vul bloempotten, plantenbakken en borders met deze exotische grassoort. Siergrassen zorgen voor sensatie, zonder dat zij veel onderhoud vereisen. Doe inspiratie op en ga aan de slag in de tuin!

Lampepoetsersgras  - Wenninkhof

Koop lampepoetsersgras bij Wenninkhof

Bij Groencentrum Wenninkhof koopt u lampepoetsersgras en andere siergrassen heel voordelig en altijd vers! Ontdek onze tuinplanten op de buitenafdeling. Waar de felle kleuren plaatsmaken voor prachtige grassen en bonte bladeren, geniet u nog optimaal van een gestijlde tuin in de zomer. Of bereid uw tuin alvast voor op het voorjaar met voorjaarsbollen. Neem een kijkje op de woonafdeling en haal de leukste zomeraccessoires in huis. Stijl uw huis en tuin met het assortiment van Wenninkhof. Vraag ons personeel om hulp, of krijg advies van onze groenspecialisten. U vindt ons tuincentrum in Winterswijk-Meddo. Plan uw bezoek naar ons tuincentrum via de contactpagina.