Interviews Jan Bent

Interviews Jan Bent

Bekijk de interviews met onze eigen Jan Bent. Jan geeft onder andere tuintips voor het lokken van bijen en vlinders in de tuin, vertelt over het opkomende fenomeen stoeptegel eruit, plant erin en Jan vertelt over de inzameling van het taxussnoeisel tegen kanker. Kijk de video's en doe inspiratie op.

Enthousiast? Dat snappen wij. Ons tuincentrum is zes dagen in de week geopend, kom langs en koop tuinplanten, maak een afspraak met een van onze hoveniers of neem gewoon een kijkje in ons prachtige tuincentrum. U vindt onze gegevens op de contactpagina.

Stoeptegel eruit, plant erin!

Dé uitspraak binnen hoveniersland. Legt u nu een nieuwe tuin aan door onze hoveniers en haalt u een stoeptegel erin en plant u een tuinplant ervoor terug? Dan is de tuinplant gratis. Met deze actie hopen wij te stimuleren dat mensen meer groen in de tuin aanbrengen en de tuinen minder voltegelen. Want een plant in de tuin draagt bij aan een goede afwatering, aan een beter milieu en het staat ook nog eens prachtig. Kom langs in ons Groencentrum in Winterswijk-Meddo en maak een afspraak met een van onze hoveniers. 

Bekijk de video over stoeptegel eruit, plant erin

 

 

Inzameling taxussnoeisel

Heeft u nog taxussnoeisel voor ons? Net als voorgaande jaren verzamelen wij weer het jonge Taxus knipsel van de Taxus baccata. De naaldjes van deze haag bevatten de belangrijke basisgrondstoffen voor chemotherapieën tegen kanker. Iedereen die deze haag in de tuin heeft staan, kan het snoeiafval bij ons in het Groencentrum in Winterswijk-Meddo langsbrengen. Houd bij het snoeien altijd rekening met onze knipvoorwaardenWij zamelen tot en met eind augustus het taxussnoeisel in.

Bekijk de video over Taxussnoeisel