Open Tuindagen 2020

Open Tuindagen Wenninkhof afgelast

Helaas gaan de Open Tuindagen vanwege het coronavirus niet door. 

Het voorjaar is in aantocht! Daarom organiseren BPG Overkamp bouwmaterialen, Ten Dolle Tuinmachines en Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof dit jaar weer de jaarlijkse Open Tuindagen. Kom langs op zaterdag 21 & zondag 22 maart 2020 en laat uw grond testen. 

Wat te doen op de Open Tuindagen?

Diverse hobbyisten hebben zich weer aangemeld en laten u allerlei eigengemaakte producten zien. Hierbij kunt u denken aan vilten, zeepcreaties, bewerkte stenen, tuinfotokaarten, sieraden van gesmolten glas, etc. Ten Dolle Tuinmachines laat u handige machines met motor en accu zien en uitproberen. BPG Overkamp heeft weer een uitgebreid assortiment hout en bestratingmaterialen om u te laten zien. Het groencentrum van Wenninkhof is helemaal klaar voor het voorjaar en biedt u een ruim assortiment beplanting en aanverwante artikelen. Kriebelt de lente al bij u? Vier de lente en kom langs op 21 of 22 maart bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk-Meddo.

Grondtestdagen 2020

Op zaterdag 21 en zondag 22 maart organiseren wij weer onze Grondtestdagen. Neem een potje grond mee en laat het dit weekend gratis testen (t.w.v. €7,95). Zaterdag 21 maart is onze vertegenwoordiger van DCM meststoffen bij ons te gast om u te voorzien van informatie. Natuurlijk staan ook onze eigen hoveniers voor u klaar om uw grond te testen! De grondtestdagen vallen tegelijk met onze Open Tuindagen. De toegang is gratis! We zien u graag zaterdag 21 maart van 10:00 tot 16:00 uur en zondag 22 maart van 11:00 tot 16:00 uur.

Uw grond laten testen door een specialist?

Dat kan! Op zaterdag 21 maart 2020 bent u van harte welkom bij Groencentrum Wenninkhof om uw grond te laten testen. Een vertegenwoordiger is aanwezig om u veel ins-and-outs over de grond te vertellen. Grond mag namelijk niet te zuur zijn, moet voldoende voedingsstoffen bevatten en ook de structuur van de grond is belangrijk. Dit alles draagt bij aan goede groei van tuinplanten. Wilt u weten hoe het is gesteld met de pH-waarde van uw grond? Lukt het maar niet om planten in leven te houden? Of wilt u weten welke bodemverbeteraars u moet toevoegen aan de grond? Onze specialisten vertellen u er graag alles over!

Open Tuindagen 21 & 22 maart 2020 - WenninkhofGrondtestdagen 2020 - Wenninkhof

Gratis grondtest

Ook dit jaar verzorgen wij tijdens de Open Tuindagen een gratis grond- of vijvertest. Neem hiervoor een zakje of een potje grond of vijverwater mee en ontvang een op maat gemaakt advies van de bodemspecialist. Ook Jan Bent is weer aanwezig tijdens de Open Tuindagen, Jan vertelt u alles over het seizoen en geeft u tuinadvies op maat. Heeft u een klein stuk van de tuin waar u zich geen raad mee weet? Of woont u in een hoekhuis en weet u niet wat u met de afscheiding aan moet? Jan geeft advies over een aanpassing van de beplanting, het onderhoud van uw tuin of het op weg helpen van een ontwerp voor de tuin. Alles is mogelijk! Belangrijk is om van te voren een afspraak in te plannen om tijdens de Open Tuindagen niet te lang te hoeven wachten. Aanmelden kan via 0543-569302 of [email protected].

Tegel eruit, plant erin!

De trend van de laatste tijd luidt: tegel eruit, plant erin! Op de Open Tuindagen staat deze trend centraal om een betere levende tuin (biodiversiteit) te creëren. Klimaatverandering is een probleem wat ook de hoveniers en tuincentra beïnvloedt. Bij Groencentrum Wenninkhof doen wij er alles aan om klimaatverandering tegen te gaan. Benieuwd wat u zelf kunt doen om de aarde een handje te helpen? Ga aan de slag met sterke beplanting, bedek uw gevel met klimplanten als hedera en verwijder tuintegels en plant tuinplanten. Meer groen = minder klimaatverandering. Kom langs op de Open Tuindagen en stel uw vragen met betrekking tot klimaatveranderingen aan ons personeel of de specialisten. Wij vertellen u alles over hoe u uw steentje kan bijdragen.

Open Tuindagen Groencentrum Wenninkhof

We proberen weer een volledig aanbod te creëren waar u hopelijk (tuin)gelukkig van wordt! U bent van harte welkom zaterdag 21 maart van 10:00 tot 16:00 uur en zondag 22 maart van 11:00 tot 16:00 uur aan de Hoeninkstegge 5 in Winterswijk-Meddo. De entree, het parkeren en de koffie of thee is gratis! U kunt onze locatie vinden op de contactpagina