4 redenen om een regenton te installeren

Regentonnen zijn een relatief recente innovatie in de wereld van waterbesparing. Ze maken het mogelijk voor mensen om regenwater op te vangen, op te slaan en te gebruiken in huis en tuin zonder afhankelijk te zijn van lokale waterbronnen of leidingwater. Hier zijn 4 redenen waarom u een regenton moet installeren of op zijn minst zou moeten overwegen om erin te investeren. Bij Groencentrum Wenninkhof hebben we volop regentonnen beschikbaar in onze webshop. Neem een kijkje of kom langs in Winterswijk-Meddo.

Voordelen van een regenton

Als u geld wilt besparen en groen wilt zijn, moet u overwegen een regenton te gebruiken. Regentonnen worden gebruikt om regenwater op te vangen van het dak van uw huis of bedrijf. Ze zijn er in alle vormen en maten, dus ze kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Er zijn veel voordelen aan regentonnen, zoals:

  1. waterbesparing,
  2. minder afvloeiingsvervuiling,
  3. energie- en kostenbesparing,
  4. beter voor de planten.

1. Waterbesparing

Gemiddeld gebruiken we in Nederland zo’n 120 liter drinkwater per dag. In warme periodes stijgt dit waterverbuik naar zo’n 150 liter per dag. Waterbesparing is noodzakelijk om ons milieu te beschermen. Veel mensen denken echter niet na over het belang van waterbesparing omdat ze de voordelen ervan niet inzien. Waterbesparing heeft een impact op onze gezondheid, ons leven, en onze planeet. Installeer een regenton, vang gratis hemelwater op en draag bij aan waterbesparing. Geef de planten in huis en in de tuin water met opgevangen regenwater uit uw regenton, zo bespaart u jaarlijks zo’n honderden liters water uit de kraan.

Regenton - Wenninkhof

2. Minder afvloeiingsvervuiling

Mens en dier hebben baat bij schone wateren en gezonde rivieren. Ons waterzuiveringssysteem zuivert het rioolwater en water uit rivieren om schoon drinkwater te produceren. In Nederland  is het drinkwater van zeer hoge kwaliteit. Om deze kwaliteit te waarborgen is het van belang om minder  afvloeiingsvervuiling te genereren. Hoe meer vervuiling er namelijk in het water zit, hoe moeilijker en duurder het is om ons water goed te zuiveren. Door een regenton te plaatsen, vangt u zuiver hemelwater op. Dit zuivere water komt daardoor niet meer in het riool terecht en is direct bruikbaar voor bijvoorbeeld:

  • het water geven van planten,
  • het lappen van ramen,
  • of het wassen van de auto.

Minder water in het riool betekent minder kosten aan rioolpompen en minder kosten en energie voor rioolwaterzuivering.

3. Energie- en kostenbesparing

Een regenton is naast energiezuinig ook kostenbesparend. Door vaker water uit de regenton te gebruiken voor het watergeven van platen, vermindert u het gebruik in energie van bijvoorbeeld sproeisystemen. Wist u dat een sproeibeurt van 15 minuten gemiddeld zo’n 100 liter drinkwater kost? Het produceren van schoon drinkwater kost energie. Gebruik dus vaker water uit de regenton, dat is energiezuinig, gratis en spatzuiver! Zo bespaart u tevens op de kosten voor water, dat scheelt jaarlijks honderden euro’s!

4. Beter voor de planten

Opgevangen regenwater bevat veel minder kalk dan leidingwater. Waterzuiveringsorganisaties produceren zo schoon mogelijk drinkwater. Dit water bevat nog wel ijzer en kalk. Kalk is gezond voor mensen, maar planten houden er niet van. Geef uw planten in huis en in de tuin dus water uit de regenton. Dit water is zuiver, bevat geen kalk en is bovendien gratis! Auto’s wassen en ramen lappen met opgevangen regenwater is ook een uitstekend idee: doordat het hemelwater geen kalk bevat is de kans op witte strepen een stuk kleiner!

Regenton - Wenninkhof

Koop een regenton bij Wenninkhof

Groencentrum Wenninkhof doet mee met het duurzame idee om meer regenwater op te vangen. Al het zuivere water dat tevergeefs het riool instroomt, kunnen we beter gebruiken voor onze bewatering van planten. Bekijk het aanbod in de webshop van Groencentrum Wenninkhof en installeer deze week nog een regenton in uw tuin.  Wilt u meer informatie over het installeren van de regenton of andere duurzame oplossingen voor in de tuin? Kom dan langs in ons groencentrum en vraag onze medewerkers om advies.

Bekijk onze openingstijden

 

Tags: