Koop Helleborus in onze buitenwinkel

Bent u op zoek naar een tuinplant die de hele winter kleur in de tuin aanbrengt? Kom langs bij de buitenwinkel van Wenninkhof en koop prachtige helleborus tuinplanten. Creëer een fantastisch Winter Wonderland met de mooie helleborus tuinplant. Deze wintergroene beauty fleurt elke wintertuin op en geeft elke tuin een kersttintje. Niet voor niets dat deze plant ook wel de kerstroos wordt genoemd. Bent u op zoek naar een geliefde vaste plant voor in de tuin die de tuin ook in de koude wintermaanden kleur en sfeer geeft, kies dan voor de helleborus.

Helleborus planten

In de wintermaanden, vlak voordat de vorst aanbreekt, is het de beste tijd om de helleborus een plekje te geven in de tuin. Plant de helelborus overal in de tuin, in de border, in potten, in plantenbakken of in de voortuin. De helleborus gedijt op zowel een plekje in de halfschaduw als op een plekje in de zon. Van november tot en met maart geeft de helleborus prachtige bloemen in de kleuren wit, crème, lichtroze en roze. Verwachten we een strenge winter of een witte kerst? Geen probleem, de kerstroos kan tegen vorst en sneeuw! Staat de plant op een goede plek, dan komt hij elk jaar opnieuw tot bloei.

Helleborus planten - Wenninkhof

Winter Helleborus

Wie van kleur in de tuin houdt, moet helleborus planten in de tuin. Deze schitterende tuinplanten bloeien als alle andere planten nog in winterslaap zijn. Er bestaan verschillende soorten helleborus, in verschillende kleuren en vormen. Na de bloei, in maart, blijven de planten decoratief door het mooie blad. De helleborus geeft gedurende de hele winter kleur aan uw tuin. Winterse planten voor een mooie wintertuin koopt u bij Wenninkhof in Winterswijk! Onze buitenwinkel is klaar voor uw bezoek!

Helleborus Niger

De Helleborus Niger is de meest bekende kerstroos. De Helleborus Niger komt van oorsprong in de bergen van de Oostenrijkse Alpen, Apennijnen en Karpaten. De bloem heeft een grootte tussen de 4 en 8 centimeter en heeft prachtige ronde bloemblaadjes met in het midden een stamper. De totale hoogte van deze plant is tussen de 20 en de 30 centimeter. De Helleborus Niger is geen gemakkelijke tuinplant. De tuinplant heeft namelijk nogal wat eisen als het gaat om standplaats en verzorging. Maar als de Helleborus Niger eenmaal op de goede plek staat, komt de plant jaar na jaar terug!

Helleborus - Wenninkhof

Helleborus Orientalis

Een andere bekende variant van de Helleborus is de Helleborus Orientalis, ook wel Nieskruid of Lenteroos genoemd. Deze winterbloeier houdt van een kalkrijke humusgrond. De plant groeit prachtig donkergroen blad met mooie bloemen in de maanden februari tot en met april. De Helleborus Orientalis brengt kleur aan de donkere wintermaanden. De bloemen hebben rode, roze en witte kleuren.

  • Plant deze plant in de halfschaduw, bijvoorbeeld onder bomen en struiken.
  • Plant de plant in een humusrijke grond en verrijk de grond met kalk voor optimale groei.
  • Geef de planten geregeld water, maar kijk uit voor natte voeten, hierdoor ontstaat wortelrot.

Koop Helleborus bij Wenninkhof

Wilt u uw tuin voor de kerstdagen nog een extra kersttintje geven? De buitenwinkel van Wenninkhof biedt nog prachtige kerststukken, kerstgraftakken, kerstbomen en tuinplanten voor de winter. Kom langs bij Wenninkhof in Winterswijk-Meddo en versier uw tuin voor de kerstdagen! Onze buitenwinkel betreft een gemakkelijke en veilige Walk Thru, dit is een wandelpad op ons buitenterrein waar u ruim shopt en nog de laatste inkopen doet voor kerst! Bekijk onze openingstijden op de contactpagina. Wij kijken uit naar uw bezoek. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 0543-569302.