Chinese XXL roos (Hibiscus)

Koop de prachtige Chinese XXL roos (Hibiscus) nu bij Groencentrum Wenninkhof. Deze tropische roos maakt van uw tuin een tropisch spaoord. Deze onwaarschijnlijke plant is onmisbaar in een tropische tuin. Met de grote bloemen valt deze plant echt op tussen alle andere tuinplanten. Wilt u ook deze spectaculaire bloem in uw tuin? Kom dan snel langs bij Groencentrum Wenninkhof en geef deze vaste plant een prominent plekje in uw tuin. Deze vaste plant doet het prima in de tuin in de volle grond maar ook in pot op een balkon of terras. 

Hibiscus - WenninkhofBloemen Chinese XXL Hibiscus roos

De bloemen zijn het meest opvallend aan deze plant. De bloemen nemen een grootte van 20-30 centimeter aan. Dit is een ongekend formaat voor een Hibiscus roos. Niet alleen de uitgekomen bloemen, maar ook de kleurrijke bloemknoppen zijn een lust voor het oog. De bloemknoppen en de bloemen van de Chinese XXL roos Hibiscus zijn licht tot donker-roze. Wilt u een sprookje maken van uw tuin? Dan is de Hibiscus roos zeker een optie voor u! De bloemen bloeien vanaf de zomer tot in het najaar, van juni tot en met oktober. De bloemen bloeien slechts twee dagen en vallen dan af op de grond. Met een rijke ochtendzon ontwikkelen zich veel bloemknoppen, dit resulteert in een volle, uitbundige bloei. Staat de plant in de volle middagzon, dan drogen de bloemen sneller uit en krijgt u verdorde bloemen. Bescherm de plant tegen de hete middagzon met behulp van een parasol of zorg dat de plant op het oosten of noorden staat.

Planten Chinese XXL Hibiscus roos

Deze vaste plant komt oorspronkelijk uit de tropen en de subtropen. Ondanks de tropische oorsprong is de Hibiscus zeer geschikt voor ons noordzeeklimaat in Nederland. De plant is bladverliezend, dat wil zeggen dat de bladeren na de bloei tot en met oktober afvallen. De bladeren van de Hibiscus roos zijn helder groen en bestaan uit vijf kroonblaadjes met daaromheen vijf kelkblaadjes. Plant de Hibiscus roos in het voorjaar, snoei de plant eerst flink terug voordat u deze plant. Plaats de plant op een humusrijke, en goed doorlatende grond.

Hibiscus snoeien

De Hibiscus hoeft u eigenlijk niet te snoeien. De Hibiscus groeit uit zichzelf uit tot een mooie, volle tuinplant. U verwijdert slechts dode en verdorde takken. De tuinplant groeit op éénjarig hout, dat wil zeggen dat dit takken zijn die in hetzelfde jaar nog zijn gegroeid. Wilt u uw Hibiscus toch snoeien? Dan doet u dat het beste in de maand maart. Verwijder slechts dode en beschadigde takken en knip deze terug tot op het levende hout. Wil tu een flinke struik groeien? Dan raden wij u aan de struik regelmatiger te snoeien, hierdoor sterken de takken aan en groeit de Hibiscus groter en sterker. 

Koop de Chinese XXL roos Hibiscus bij Wenninkhof

Ons tuinplantenassortiment is ook in de nazomer nog steeds uitbundig en spectaculair. Koop de prachtige Chinese XXL Hibiscus roos bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk-Meddo. Koop direct een passende pot bij uw tuinplant. Verrijk de grond met organische meststof en koop compost op onze grond- en meststoffen afdeling. Heeft u een vraag of advies nodig? Vraag dan iemand van ons behulpzame personeel om u te helpen. Wij kijken uit naar uw komst. Vragen? Neem contact met ons op via 0543-569302.

Tags: