Chinese XXL roos (Hibiscus)

Koop nu de prachtige Chinese XXL roos (Hibiscus) bij Groencentrum Wenninkhof en creëer een tropisch paradijs in uw tuin. Deze opvallende plant is een must-have voor elke tropische tuin. Met zijn grote bloemen steelt hij de show tussen andere tuinplanten. Bezoek ons snel en geef deze vaste plant een prominente plek in uw tuin of op uw balkon/terras.

Ontdek de betoverende bloemen van de Chinese XXL Hibiscus roosHibiscus - Wenninkhof

De bloemen van deze plant zijn absoluut verbluffend. Met een formaat van 20-30 centimeter zijn ze ongekend groot voor een Hibiscus roos. Zowel de bloemen als de kleurrijke bloemknoppen zijn een lust voor het oog. De knoppen en bloemen variëren van licht tot donkerroze. Als u van een sprookjesachtige tuin droomt, is de Hibiscus roos zeker een goede keuze. De bloeiperiode strekt zich uit van de zomer tot het najaar (juni tot en met oktober). De bloemen bloeien slechts twee dagen voordat ze vanzelf afvallen. Een plek met ochtendzon bevordert de ontwikkeling van veel bloemknoppen en resulteert in een weelderige bloei. Voor bescherming tegen de hete middagzon kunt u de plant in de schaduw van een parasol plaatsen of op het oosten of noorden van uw tuin.

Soorten hibiscus

Bij Groencentrum Wenninkhof hebben we verschillende soorten hibiscus. Kom langs voor ons actuele assortiment of neem contact op voor de voorraad.

  1. Hibiscus rosa-sinensis: Ook wel bekend als de Chinese hibiscus, is dit een populaire soort met grote en kleurrijke bloemen. Het assortiment omvat diverse kleuren, zoals rood, roze, geel, oranje en wit.

  2. Hibiscus syriacus: Ook wel bekend als de Altheastruik of de boomhibiscus, is dit een winterharde struik met grote en opvallende bloemen. De bloemen variëren in kleur, waaronder paars, roze, blauw en wit.

  3. Hibiscus moscheutos: Ook wel bekend als de moerasroos, is dit een inheemse Amerikaanse soort die vaak in moerasachtige gebieden groeit. De bloemen zijn groot en hebben vaak levendige kleuren, zoals roze, rood en wit.

Wanneer en hoe plant u de Chinese XXL Hibiscus roos?

Hoewel deze vaste plant oorspronkelijk uit de tropen en subtropen komt, gedijt hij uitstekend in ons noordzeeklimaat. De Hibiscus roos is bladverliezend, wat betekent dat de bladeren vanaf de bloeiperiode tot in oktober zullen afvallen. De bladeren hebben een heldergroene kleur en bestaan uit vijf kroonblaadjes met daaromheen vijf kelkblaadjes. Plant de Hibiscus roos in het voorjaar en snoei de plant flink terug voordat u hem plant. Zorg ervoor dat de plant in humusrijke en goed doorlatende grond wordt geplaatst.

Onderhoud van de Hibiscus roos

In principe heeft de Hibiscus roos weinig snoei nodig. Hij groeit van nature uit tot een prachtige en volle tuinplant. U hoeft alleen dode en verdorde takken te verwijderen. Deze tuinplant groeit op eenjarig hout, wat betekent dat de takken in hetzelfde jaar zijn gegroeid. Als u toch wilt snoeien, raden we aan dit in maart te doen. Verwijder alleen dode en beschadigde takken en knip ze terug tot op het levende hout. Als u een stevigere struik wilt laten groeien, is regelmatig snoeien aan te raden. Dit versterkt de takken en zorgt voor een grotere en sterkere Hibiscus.

Bezoek Groencentrum Wenninkhof voor uw Chinese XXL Hibiscus roos

Ons tuinplantenassortiment blijft ook in de nazomer uitgebreid en spectaculair. Koop de prachtige Chinese XXL Hibiscus roos bij Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk-Meddo. Kies direct een passende pot voor uw nieuwe tuinplant en verrijk de grond met organische meststoffen die verkrijgbaar zijn op onze grond- en meststoffenafdeling. Heeft u vragen of behoefte aan advies? Ons behulpzame personeel staat klaar om u te assisteren. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen! Neem voor vragen contact met ons op via 0543-569302.

Tags: