Wat te doen in de fruittuin?

Wat te doen in de fruittuin? Augustus is dé maand om te oogsten, te zaaien en om te snoeien. Er is veel werk in de fruittuin, dus ga aan de slag! Bij Groencentrum Wenninkhof hebben wij veel fruitzaden, fruitplantjes en gereedschappen om te gebruiken in de fruittuin. Kom langs in ons tuincentrum in Winterswijk-Meddo en vraag ons personeel om de nieuwste weetjes op het gebied van zaaien, oogsten en tuinieren in de fruittuin. Heeft u een vraag over het onderhouden van uw fruittuin? Onze medewerkers zijn altijd bereid te helpen, vraag hen om advies en ga met een goed gevoel naar huis! 

Kersen plukken

Misschien wel het lekkerste fruit van Nederland: kersen. Deze zoetsappige, paarsrode vruchten plukt u in de zomermaanden in Nederland en hebben een grote pit in het midden. Kersen zijn zoet en zijn in zowel fruitsalades, hartige salades en zelf in warme gerechten te gebruiken. Wat dacht u van een heerlijke kalfsjus met kersen, werkelijk heerlijk! Kersenplanten plant u in het najaar tot en met de lente in de gron. Dat wil zeggen vanaf november tot uiterlijk maart, maar zorg ervoor dat het niet vriest. Kersenbomen houden van een lichte kleigrond en houden er niet van om dicht bij een moestuin te worden geplant, de stalmest belemmert de groei. Naast de heerlijke vruchten, zijn de kersenbomen in de lente prachtig om te zien, de witroze bloesem zorgt voor een sprookjesachtige sfeer in de tuin.

Kersen plukken - Wenninkhof

Fruitboompositie

Wat is nu de beste plek voor een fruitboom? Fruitbomen houden over het algemeen van veel zon, zorg er dus voor dat u de fruitboom een zonnige plek geeft in uw tuin. Alleen vruchten die optimaal van zonlicht profiteren, smaken het beste en zijn het mooist van kleur. Een fruitboom heeft bestuiving nodig voor het groeien van vruchten. Zo heeft u naast een perenboom vaak ook een andere soort fruitboom nodig, deze twee bomen bestuiven elkander, waardoor u geniet van sappig, vers fruit. Er bestaan ook zelfbestuivers, deze fruitbomen hebben geen andere soorten nodig voor het groeien van vruchten. De grondsoort moet voldoende humus bevatten, dit veroorzaakt u door de grond voor het planten goed te mengen met organische stoffen en compost. Fruitbomen staan niet graag droog, om dit te voorkomen, brengt u een laag mulch aan. Geef uw frutiboom een zonnige, beschutte plek in de tuin. Wilt u meer weten over de positie van uw fruitboom? Vraag ons personeel om meer informatie of bel ons op 0543-569302.

Appelboom kopen

Bij Groencentrum Wenninkhof koopt u verschillende soorten appelbomen. Appels zijn in Nederland de meest gegeten vruchten. De frisse, sappige, soms zoete en soms zure appels zijn onmisbaar op de fruitschaal. Maak heerlijke gerechten met appel. Wat dacht u van appeltaart, salades met appel en rode biet, een geitenkaassalade met appel en walnoot en appelmoes. Wilt u dit jaar zelf een appelboom in de tuin? Daar krijgt u zeker geen spijt van. Appelbomen hebben prachtige bloesem in het voorjaar en geven u een lekkere oogst in de zomer en het najaar. Bij Groencentrum Wenninkhof koopt u de handappel (Maulus domestica) in vele soorten. Wij hebben:

  • sierappels,
  • handappels,
  • moesappels.

Vraag ons personeel om advies of bel voor meer informatie over appelbomen.

Druiven snoeien

De druivenranken zitten wellicht vol met bladeren. Deze bladeren houden het zonlicht weg van de druiventrossen. Wij raden u aan om de bladeren van de druivenrank weg te knippen, zodat de druiventrossen weer meer licht krijgen. Hierdoor krijgt u sappige druiven met meer smaak. Uw druiven rijpen sneller en beter door meer zonlicht. Heeft uw druif dit jaar helemaal geen trossen? Dan heeft u de plant wellicht te kort gesnoeid, of de druivenrank heeft te zwakke groei met te dunne twijfen. Een slechte standplaats zorgt ook voor weinig of geen druiven. Let erop dat uw grond niet te vochtig of te zuur is. Druiven houden van een droge, humusrijke grond. Koop DCM organische mest en compost bij Groencentrum Wenninkhof en verrijk uw druivenrank met mest. 

Fruittuin - Wenninkhof

Koop fruitbomen en snoeigereedschap bij Wenninkhof

Alles voor de fruittuin, van appelbomen tot frambozenstruiken en van tuingereedschap tot bemesting. Bij Groencentrum Wenninkhof weten wij hoe u alles uit uw fruittuin haalt. Tuinieren in de fruittuin is leuk, leerzaam en lekker. Proef uw eigen geteelde appels, verse frambozen en sappige bramen van uw eigen fruitstruiken. Heeft u snoeischaren nodig? Bij Wenninkhof hebben we een uitgebreide afdeling met allerlei gereedschap om elke fruitklus zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wilt u meer informatie over de fruittuin? Kom langs in Winterswijk-Meddo. Ons team staat altijd voor u klaar!