Open tuin in Meddo

Komt u zondag 26 juli ook naar de Open Tuin in Meddo? Aan de Goorweg te Meddo bekijkt u prachtige tuinen gevuld met fuchsia'en kuipplanten. Van 11:00 uur tot 16:00 uur brengt u een bezoek aan de Goorweg en aanschouwt u fraaie tuinen, prachtige creaties en vooral veel bloemenpracht. Een aantal particuliere tuineigenaren stelt hun tuin open voor liefheebbers. Bent u benieuwd naar wat tuinliefhebbers hebben gecreëerd? Wilt u inspiratie opdoen of vindt u het gewoon leuk om door de buurt te wandelen? Maak een praatje met buurtbewoners en stel belangstelling voor hun passie voor tuinieren. Misschien doet u fantastische ideeën op en gaat u deze zomer zelf nog aan de slag! 

Zes open tuinen in omgeving Meddo

Meddo en haar omgeving is een regio om te beminnen. Ook deze zomer stellen tuinliefhebbers hun tuinen beschikbar om te bewonderen. In de buurt van Meddo-Winterswijk heeft u op zondag 26 juli de kans om mooie zomerplanten te aanschouwen. Heeft u belangstelling in het bekijken van mooie tuinen? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in één van de zes tuinen in de omgeving van Meddo. Meddo zelf is natuurlijk een prachtige omgeving, omrings door veel groen. Als de bewoners van Meddo en omgeving hun tuinendan ook nog eens groen en levendig inrichten, worden wij daar als groenliefhebbers erg blij van. 

Open Tuin Meddo - Wenninkhof

Open Tuin Meddo

Wat kunt u verwachten van de Open Tuinen in Meddo? Er zijn maar liefst zes tuinen om te aanschouwen.  Wij zetten de tuinen voor u op een rijtje: 

Van oost naar west zijn de volgende tuinen open:

  1. Gertie en Ada Leuvenink, Böwingkamp 71, 46354 Oeding in Duitsland net over de grens met Kotten. Een tuin met rijkbloeiende borders en een natuurlijke vijver passend bij de landelijke omgeving.
  2. Henk en Annelies Geurkink, Abeelstraat 69, 7101 LD Winterswijk. 'Een momentje op Ibiza in Winterswijk', dat gevoel krijg je in deze intieme tropische tuin.
  3. Familie Vreeman-Legters, Badweg 10, 7101 JZ Winterswijk. Het 'Zonnehuis' is in de jaren dertig gebouwd door de grootouders van de huidige bewoner. Deze formele tuin heeft verschillende tuinkamers en zichtlijnen. Een mooie rij leiplatanen zorgt voor de nodige schaduw.
  4. De Morgenzunne van Janneke Helleman en Wiebe Poppe, Morgenzonweg 136, 7101 BN Winterswijk. Een diepe tuin met lange zichtlijnen en een mooi lijnenspel van paden, borders en vijvers. In de boomgaard bloeien wilde bloemen en achterin ligt een bijzondere schaduwtuin.
  5. Lidy en Tonnie Buil, Morgenzonweg 150, 7101 BN Winterswijk. Een weelderige tuin met grote, zorgvuldig opgebouwde borders. Naast het huis een omvangrijke collectie hosta's en achter de beukenhaag een grote natuurlijke vijver. U koopt hier ook zelfgekweekte plantjes.
  6. Joke en Wim Enserink, Oostermeenweg 7, 7137 PC Lievelde (vlakbij Meddose-veen). Deze tuin van ca. 1500 m2 is door bijna 300 meter hagen van buxus en taxus niet vanaf één punt te overzien. Hier vindt u gazons, borders, verschillende zitplekken, twee vijvers en tien fruitbomen. Groenten halen de eigenaren bijna het jaar rond uit eigen groentetuin. In de kweektuin vermeerderen zij zelf planten, die ze tevens verkopen.

Het betreden van de Open Tuinen is op eigen risico. Honden zijn niet toegestaan in de tuin. Bezoek brengen aan de Open Tuinen is gratis. De tuineigenaren vragen u om afstand te houden.

Uitje in Coronatijd in Meddo

Er echt op uitgaan zit er voor veel mensen nog niet in. Onzekerheid zorgt ervoor dat we wellicht niet op vakantie gaan dit jaar. Wat is er dan leuk om te doen terwijl u thuis vakantie viert? In de omgeving van Winterswijk-Meddo beleeft u aanstaande zondag 26 juli een gezellige Open Tuindag. Juist in deze rare tijd wilden de tuineigenaren het event door laten gaan. De tuineigenaren vragen u om afstand te houden van andere bezoekers en van de tuineigenaren zelf. Honden zijn tijdens deze dag niet toegestaan, laat u deze alstublieft thuis. Er zijn geen consumpties aanwezig in verband met besmettingsgevaar. Wilt u de regels van de tuineigenaren opvolgen. Als u zich allen aan de regels houdt en we coulant zijn naar elkaar, dan zijn wij ervan overtuigd dat dit een geslaagde dag zal zijn! 

Zondag 26 juli Open Tuin in Meddo

Bezoek ook de Open Tuinen op zondag 26 juli in Winterswijk-Meddo en omgeving. Doe inspiratie op, leg nieuwe contacten en maak alvast een lijstje met alles wat u vanaf maandag 27 juli bij Wenninkhof in Winterswijk-Meddo wilt halen. Wij hebben nog volop kuipplanten als fuchsia's en petunia's om uw tuin op te fleuren. Wie zegt dat de lente alleen voor kleur in de tuin is? De zomer is nog steeds ideaal voor kleurenpracht in de tuin. Breng bloemen, maar ook hosta's aan in de tuin voor een prachtige look. Wij horen graag wat u aan inspiratie heeft opgedaan. Kom vol ideeën naar ons groencentrum en haal alles wat u nodig hebt bij Groencentrum Wenninkhof. Ons personeel staat zes dagen in de week voor u klaar en helpt u graag bij het verwezenlijken van uw droomtuin.

Tags: